Varför kallas McDonalds for donken?

Innehållsförteckning

Varför kallas McDonalds for donken?

Varför kallas McDonalds for donken?

McDonald's är Sveriges största köpare av radioreklam och en av de största köparna av TV-reklam. Ofta marknadsförs den för tillfället pågående nationella kampanjen. I Sverige förekommer smeknamnet "Donken". McDonald's har tagit upp namnet och använder det i reklam för till exempel Donken Deals.

Vad betyder McDonald's logga?

Louis Cheskin sade nämligen att de gyllene bågarna påminde kunderna på ett undermedvetet plan om kvinnobröst. Vilket enligt Cheskin kunde kopplas till Freuds teorier om det undermedvetna och göra att kunde associerade McDonald's med "moder McDonald's bröst".

Hur får man McPoints?

Nu har McDonalds lanserat McPoints – ett digitalt kort i deras app där du samlar poäng på allt du köper hos dem. 1 krona ger 1 poäng. Poängen kan du sedan lösa mot några av deras produkter! Just nu får du dessutom 150 gratispoäng vid ditt första köp!

Hur mycket tjänar McDonald's per dag?

Timlönen i dag: 109 kronor.

Är McDonalds svenskt?

McDonald's i Sverige Sveriges första McDonald's-restaurang öppnade på Kungsgatan 4 i Stockholm den 27 oktober 1973. Då kostade en Big Mac 4,75 kr och potatisen skalades och skars till pommes frites i källaren på restaurangen. 45 år senare är vi Sveriges största restaurangkedja och Sveriges mest besökta restaurang.

Relaterade inlägg: