Vad kostar Wildfire att bygga?

Innehållsförteckning

Vad kostar Wildfire att bygga?

Vad kostar Wildfire att bygga?

Den upplevda höjden kommer att bli avsevärt högre eftersom Wildfire byggs på en klippa med utsikt över Bråviken, på det högsta stället är banan 142 meter över havet....Wildfire (berg- och dalbana)[redigera | redigera wikitext]
Typ av åkattraktion
Kostnad136 miljoner SEK
Tekniska fakta
Höjd meter över havet

Vad kostar en Bergodalbana?

Men ska man bygga en berg- och dalbana av yttersta världsklass så är det där det får ligga. Rättelse: I en tidigare rubrik angavs felaktig summa för kostnaden. Rätt är att berg- och dalbanan beräknas kosta en kvarts miljard kronor.

Hur mycket kostar en bergochdalbana?

Balder (berg- och dalbana)
Typ av åkattraktion
TypTrä
Kostnad100 miljoner SEK
Tekniska fakta
Höjd36 meter

När gjordes Wildfire?

Nöje Den 18 juni har berg- och dalbanan Wildfire premiär på Kolmården. Wildfire blir den snabbaste och även den näst högsta berg- och dalbanan i trä i hela Europa. Med en fallvinkel på 83 grader, topphastighet på 113 km/h och hela tre inversioner blir den världsunik.

Hur många grader är Wildfire?

Europas snabbaste Wildfire är en hisnande adrenalinkick, där du bland annat slungas ut i en backe med hela 83 graders lutning och hänger upp-och-ned i luften flera gånger. Upplev en svindlande hastighet på 115 km/h och trycks tillbaka i ditt säte av fyra g-krafter!

Hur snabbt åker Wildfire?

115 km/h Wildfire/Max speed

Hur mycket kostar det att bygga helix?

239 miljoner SEK Helix/Cost

Hur mycket kostar Balder?

Balder var, när den byggdes, den största enskilda attraktionsinvesteringen i Lisebergs historia. Drygt 100 miljoner kronor kostade kalaset, men visst var det värt vartenda öre?

Hur många bultar i berg och dalbana?

Över hundratusen bultar och 600 ton svensk kärnfuru av högsta kvalitet. Berg- och dalbanan Wildfire hör hemma i en mer än hundraårig träbyggartradition.

Hur lång är Wildfire på Kolmården?

1 265 m Wildfire/Track length

Relaterade inlägg: