Vilka fordon får köra på motortrafikled?

Innehållsförteckning

Vilka fordon får köra på motortrafikled?

Vilka fordon får köra på motortrafikled?

Långsamtgående trafik förbjuden På motorväg och motortrafikled och på dess på- och avfartsvägar får endast motorfordon eller motorfordon med tillkopplat fordon som är konstruerade för och får framföras med en hastighet av minst 40 km/tim förekomma. Moped klass I får dock inte heller köras på dessa vägar.

Vad innebär detta vägmärke motorväg?

Används märket som förberedande upplysning om att en motorväg börjar anges avståndet på en tilläggstavla. Märket kan även vara infogat i ett lokaliseringsmärke.

Vilka fordon får köra på motorväg?

Du får bara köra in på eller av en motorväg eller motortrafikled där den börjar respektive slutar eller via på- och avfartsvägarna. Detta betyder att traktorer, motorredskap, terrängfordon, hästfordon, mopeder och s k mopedbilar, cyklar eller motorfordon med tillkopplat efterfordon inte får förekomma på sådana vägar.

Vad är en motortrafikled?

  • Vad är en motortrafikled? En motortrafikled kan likna en motorväg eftersom att den kan ha accelerationsfält och avfarter liknande dom som finns på en motorväg. Den största skillnaden mellan en motorväg och en motortrafikled är att motortrafikleden även kan ha ”vanliga” korsningar utan accelerationfält och avfarter.

Har du kört fel på motorväg eller motortrafikled?

  • Det är inte tillåtet att backa eller vända på en motorväg eller motortrafikled. Skulle det vara så att du kört fel måste du fortsätta till nästa avfart och svänga av där för att sedan ta dig till rätt plats där ifrån.

Vad gäller körning på motortrafikleden?

  • Vid körning på motortrafikleden gäller följande: 1. Endast trafik med motorfordon eller motorfordon med tillkopplat fordon som är konstruerade och får framföras med en hastighet av minst 40 km/h får förekomma dock inte mopeder klass I. 2.

Relaterade inlägg: