Hur mycket kostar en färgburk?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar en färgburk?

Hur mycket kostar en färgburk?

En hink med 10 liter målarfärg brukar kosta mellan 5 kronor beroende på kvalitet och fabrikat. 10 liter färg räcker vanligen till en yta om 60 till 80 kvadratmeter. Kom ihåg att det sällan lönar sig att välja det billigaste alternativet eftersom sämre färg kan behöva en strykning mer än kvalitetsfärg.

Hur mycket täcker 1 liter färg?

Man brukar säga att tio liter färg ska täcka ungefär 30 kvm. Således så kan du klara av fler än en vägg på tio liter färg. Du ska klara av en yta motsvarande 30 kvm om rätt förutsättningar finns.

Vad kostar en provburk med färg?

15,92 exkl. moms. Pris exkl. frakt.

Vad kostar Beckers väggfärg?

Väggfärg Beckers Interio 7 Vit 10L 629 kr / st.

Hur mycket kostar målning per kvm?

Normalt kostar det mellan 350-500 kr/timmen att anlita en målare (30% av priset efter ROT-avdraget). På en timme hinner en målare med ca 2-4 kvadratmeter vanlig fasad, vilket ger ett ungefärligt pris på 75-250 kr/kvadratmeter fasad efter ROT-avdrag.

Hur mycket räcker 2 5 liter färg till?

Multiplicera måtten för att få fram antalet kvadratmeter, avrunda sedan uppåt till jämna kvadratmeter. Med pilarna i färgsnurran kan du klicka dig fram till antalet kvadratmeter och läsa av hur mycket färg du behöver. Exempel för vägg: bredd 4,90 m (490 cm), höjd 2,40 m (240 cm). Totalt 4,90 x 2,40 = 11,76 m2.

Kan man få färgprover?

Färgprov för inomhusfärger Precis som det finns för utomhus så finns det även färgprovburkar för inomhusfärger. Vi rekommenderar att du köper tre eller fyra stycken och testar på väggen hemma innan du bestämmer dig. Från Alcro Inredningskollektion kan du också beställa färgprov på papper som visar vald kulör.

Kan man måla med Provburk?

Likaså kan den färg du valt påverkas av ljus, skuggor och det material det målas på. Säkrast blir det om du beställer en provburk. ... För att välja färger rekommenderar vi att du kikar på färgkartor tillhörande den färg du är ute efter.

Relaterade inlägg: