Var är Carola?

Innehållsförteckning

Var är Carola?

Var är Carola?

Uppväxten och Melodifestivalen Carola Maria Häggkvist föddes den 8 september 1966 i Hägersten i Stockholm, men det var i Norsborg hon växte upp med mamma Anita, pappa Jan och storasyster Susanne. I mellanstadiet började Carola i musikklass på Mariaskolan på Södermalm. I tonåren blev det Adolf Fredriks musikskola.

Hur många gånger vann Carola Eurovision?

"Fångad av en stormvind" vann både Melodifestivalen 1991 och Eurovision Song Contest 1991 i Rom. Under 1992 blev låten "All the Reasons to Live" också en framgång. År 1993 släppte hon gospelalbumet My Tribute där singeln "Mixade minnen" blev en mindre hit.

Vart är Carola född?

8 september 1966 (ålder 55 år), Hägersten Carola Häggkvist/Born

Var bodde Carola i Uppsala?

Bodde 1987–1995 i Uppsala, först i en källare i Gamla Uppsala, därefter i radhus i Årsta och efter giftermålet med Carola i en sekelskiftesvilla i Svartbäcken och slutligen i en nybyggd villa i Vreta söder om Uppsala. Aktuell med: Självbiografin "Gud gav oss tio bud – jag har brutit nio av dem".

Vilket år vann Carola med främling?

Carolas stora genombrott kom tidigt. Redan år 1983 vann hon Melodifestivalen med låten Främling skriven av Monica Forsberg och Lasse Holm. Hon fick representera Sverige i Eurovision Song Contest samma år och kom på en tredje plats.

Relaterade inlägg: