Vad kostar 1 mil med elbil?

Innehållsförteckning

Vad kostar 1 mil med elbil?

Vad kostar 1 mil med elbil?

Kostnad är en viktig faktor vid köpet eller användandet av en elbil. Kostnaden beror på flera faktorer som vilket land du bor i, din bils laddkapacitet och vilken laddstation du använder. Beroende på din körstil kan du köra 6-8 mil på en laddning. Vilket betyder att kostnaden per km är 2,25-3 kr per mil.

Hur mycket kostar det i månaden att ha bil?

vad kostar det egentligen i snitt att äga en bil? Enligt Swedbanks statistik för nya bilar, kostar en billigare bil 3 700 kr, och en i en något högre prisklass ca 4 940 kronor i månaden.

Vad kostar det att ha bil i Stockholm?

Normal månadskostnad för bil: 2 2 kr om vi räknar med värdeminskning.) Att äga en bil kan alltså kosta runt 2 247 kr i månaden, eller 26 964 kr om året.

Vad kostar en Laddbox till elbil?

Priset för en laddbox ligger på 5 000–12 000 kronor. Till detta tillkommer en installationskostnad som varierar beroende på de lokala förutsättningarna för just ditt hus.

Hur räknar man ut hur mycket bensin?

Det är inte så svårt att räkna ut den sammanlagda förbrukningen. Multiplicera genomsnittsförbrukningen på 0,55 liter/mil med 400. Du får då svaret att det går åt 220 liter bensin. Men de flesta bilar drar lite mer bränsle i verkligheten än på papperet så siffran ska bara ses som ungefärlig.

Relaterade inlägg: