Vad är volym kemi?

Innehållsförteckning

Vad är volym kemi?

Vad är volym kemi?

Det vanligaste sättet inom kemin att ange halten av ett löst ämne B i en lösning är som koncentrationen cB = nB/V, där nB är substansmängden av det lösta ämnet och V är lösningens volym.

Vad är koncentration?

Att kunna koncentrera sig innebär att i varje ögonblick sortera mellan alla sinnesintryck och välja vart uppmärksamheten ska riktas, att upprätthålla uppmärksamheten så länge det krävs, förflytta den – om det är mer fördelaktigt för situationen – och återuppta den om den går förlorad.

Hur räknar man Molar?

Du får räkna ut molekylvikten för en "molekyl" som består av en MgCl2 och sex H2O och använda den för att beräkna hur många mol du har. Du har fel enhet på molmassan - det skall vara g/mol, inte tvärtom! Molmassan för MgCl2·6 H2O är (24,3 + 2*35,5 + 6 * (16,0 + 2*1,0)) g/mol = 203,3 g/mol.

Hur skriver man koncentrationen?

Kvantitativa mått på koncentration Molaritet anges med mol per liter, eller mol/dm³. Enhetsbeteckningen molar bör undvikas eftersom den kan förväxlas med molar i annan betydelse. Enhetsbeteckningen M skall inte förväxlas med storhetsbeteckningen med samma bokstav för storheten molmassa.

Hur många gram koksalt NaCl finns det i en lösning med koncentrationen 3 molar och volymen 1 liter?

1 liter lösning väger 1000 g (du har ju fått densiteten). 0, g = 0,009*1000 g = 9 g. Det går alltså åt 9 g NaCl för att göra 1 liter koksaltlösning. Hur mycket salt man behöver för att göra 2,5 liter kan du räkna ut själv.

Relaterade inlägg: