Vad kostar Asfaltskross?

Innehållsförteckning

Vad kostar Asfaltskross?

Vad kostar Asfaltskross?

Som en riktlinje kan man dock räkna med att priset för endast själva asfalteringen vanligtvis brukar kosta från 150 kr per kvadratmeter exklusive moms och uppåt. För hela arbetet med alla olika moment inkluderade får du ofta räkna med en kostnad på minst 500 kr per kvadratmeter och uppåt.

Vad är Asfaltskross?

Om asfaltkrossen består av produkten fräsasfalt är den en restprodukt som återstår efter det att asfalten har bearbetats med hjälp av en asfaltfräs. Denna asfaltkross kan man lägga ut så att det bildas ett permanent topplager efter det att den har packats noggrant.

Är Asfaltkross miljöfarligt?

Stenkolstjära innehåller höga halter PAH, polyaromatiska kolväten, som är miljö- och hälsoskadliga. Flera PAH:er klassas som cancerframkallande. Asfalt som innehåller tjära ska hanteras med restriktioner. ... Om halten 16- PAH är över 70 ppm* bedöms asfalten innehålla stenkolstjära.

Vad väger 1 m2 asfalt?

Riktvärdet är 0,2 – 0,4 kg /m2.

Vad består asfalt?

Asfalt består av sten och bindemedlet bitumen – en tung oljeprodukt. Sten och bitumen värms upp och blandas i ett asfaltverk till en asfaltmassa.

Vad tillverkas asfalt av?

Asfaltmassa består till runt 94 procent av krossat stenmaterial, resten av bindemedlet bitumen, som ger asfalten dess svarta färg. För att kunna ge de egenskaper som efterfrågas kan bland annat stenmaterial, stenstorlek och bindemedel varieras.

Är bitumen giftigt?

Särskilt för Asfalt, bitumen : Vid brand/upphettning bildas mycket giftiga gaser/ångor. I slutna förvaringstankar kan svavelväte ackumuleras till farliga koncentrationer.

Relaterade inlägg: