Vad kostar höns i månaden?

Innehållsförteckning

Vad kostar höns i månaden?

Vad kostar höns i månaden?

En höna kostar ungefär 100 kronor per månad i skötsel.

Är det svårt att ha höns?

Att ha höns är enklare än man tror – och roligare! Förutom goda ägg får du också trivsamma hjälpredor i trädgården. Bor du på landet eller har tillgång till trädgård och uthus, är steget inte så långt. Att skaffa några höns som ger ägg till husbehov är både trevligt och ekosmart.

Kan man köpa en höna?

Höns går inte att köpa i vanliga djuraffärer, istället är det uppfödare som gäller. Svenska Lanthönsklubben och Svenska Rasfjäderfäförbundet är två bra föreningar för hobbyhönsägare som kan förmedla kontakter till uppfödare. Karin tipsar också om att man kan köpa höns av andra hönsägare.

Hur mycket kostar hönsfoder?

Varje höna äter upp till 150 gram om dagen vilket gav en foderkostnad på 1,39 kronor om dagen. Sedan förra sommarens torka så har priset gått upp till 199 kronor inkl. moms vilket gör att foderkostnaden per höna och dag blir 1,99 kronor.

Hur stort hönshus behövs?

Minimikrav på ett hönshus: Varje höna bör ha minst 0,2 kvm hönshus. Det ska finnas fönster så att de får solljus. Hönorna ska ha tillgång till sittpinnar. Det ska finnas värpreden och ströbad.

Hur inreda ett hönshus?

Ljus och värme. Höns behöver fönster, helst inte rakt i söder så att hönshuset blir för varmt när solen ligger på. Det är också bra att ha elektrisk belysning så att du kan förlänga dagen när det börjar mörkna och så att du kan se ordentligt när du går in i hönshuset. Det behövs dock sällan radiatorer i ett hönshus.

Relaterade inlägg: