Hur känslig är en fiberkabel?

Innehållsförteckning

Hur känslig är en fiberkabel?

Hur känslig är en fiberkabel?

– Det är akrylatskyddet som är så pass känsligt att där kan minsta dammkorn störa processen och ge störningar, säger Christer Snäll. All kabel provas, dämpningsmäts och dokumenteras innan den lämnar fabriken. Sedan den första fiberkabeln tillverkades här 1984 har både kabel och komponenter utvecklats fort.

Vem gräver ner fiber?

När du har beställt en fiberanslutning är det du som ansvarar för att gräva ner röret för fiberkabeln från tomtgränsen till platsen där fibern ska installeras. Du gör det själv eller anlitar en entreprenör.

Kan man flytta fiberkabel?

Om fiberuttaget ska flyttas till en annan plats måste vi komma hem till dig och gå igenom förutsättningarna. Beroende på vart du vill flytta uttaget kan det krävas att fiberkabeln måste dras ur och blåsas i på nytt.

Hur länge håller en fiberkabel?

Eftersom fibern grävs ner i marken är den okänslig för väder och vind och därmed mycket driftsäker. En fiberkabel håller i minst 50 år och är enkel att byta ut.

Hur går det till när man gräver ner fiber?

När du har beställt en fiberanslutning är det du som ansvarar för att gräva ner röret för fiberkabeln från tomtgränsen till platsen där fibern ska installeras....Så här gräver du på din tomt

  1. Planeringsmöte med vår entreprenör. ...
  2. Gräv en fåra. ...
  3. Placera röret i fåran. ...
  4. Täck över röret med jord och markeringsnät.

Vad är fiberkabeln?

En fiberanslutning består av en fiberkabel som består av hårstråtunna glasfibrer som skickar signaler med hjälp av ljuspulser. Med ljusets hastighet kan stora mängder av information skickas långa sträckor. Optisk fiber är den enda teknik som man vet klarar framtidens krav på digitala tjänster.

Relaterade inlägg: