Hur mycket kostar Avställningsförsäkring?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar Avställningsförsäkring?

Hur mycket kostar Avställningsförsäkring?

Hur mycket en avställningsförsäkring kostar är individuellt. Det beror bland annat på var du bor och vad du har för bil. En avställningsförsäkring är dock mycket billigare än en helförsäkring - premien brukar i regel vara mellan 10 och 20 % av premien på en helförsäkring.

Hur kort tid kan man ställa av en bil?

Detta bestäms i sin tur av hur stor den årliga fordonsskatten är. – Fordon med en årlig skatt på över 4 800 kronor beskattas dygnsvis. Enligt de skattetekniska reglerna måste det då gå 15 dagar mellan av- och påställning för att man inte ska debiteras fordonsskatt för de mellanliggande dagarna.

Måste avställt fordon vara försäkrat?

Om du ställer av ett fordon behöver du inte längre ha det trafikförsäkrat. Vi låter försäkringsuppgiften ligga vilande i vägtrafikregistret och meddelar ditt försäkringsbolag om att du ställt av fordonet. Som regel får du inte köra ett avställt fordon.

Kan man ställa av en leasingbil?

Ställ av bilen direkt. Hantera överlämningen av bilen. Låt bilhandlaren hantera ägarbytet – bilen är då redan avställd, precis som bilhandlaren brukar vilja ha det under tiden som de säljer bilen vidare. Den ordningen gör att det är du som betalat in skatten får tillbaka pengarna.

Relaterade inlägg: