Vad kostar en landskapsarkitekt?

Innehållsförteckning

Vad kostar en landskapsarkitekt?

Vad kostar en landskapsarkitekt?

Hembesök med konsultation kostar cirka 700-1500 kr inklusive moms per timme. En helhetslösning med detaljerad trädgårdsritning kan kosta kring 13 000 kr – 20 000 kr inklusive moms. En enklare mer övergripande ritning blir billigare men då krävs det att man själv har en god kunskap om växter och kan fortsätta själv.

Vad kostar det att få ett hus ritat?

Vilken hjälp vill du ha av arkitekten? En arkitekt brukar ta betalt per timme och arvodet brukar vara ungefär 7 kronor exklusive moms. För att ta fram en komplett ritning med alla detaljer som krävs för att söka bygglov krävs oftast omkring 1-2 veckors arbetstid för arkitekten.

Vad är en Bygglovsritning?

Just nu är det högt tryck på bygglovskontoret och handläggningstiderna är något längre än vanligt. Ritningarna är de viktigaste handlingarna i en bygglovsansökan. Det är de som visar hur du har tänkt bygga och det är de som bygglovs-beslutet grundar sig på.

Vilken arkitekt?

Arkitekter (byggnadsarkitekt) ritar byggnader av olika slag på uppdrag men kan även arbeta med t. ex. stadsplanering, kulturarvsfrågor eller i fastighetsföretag. Planeringsarkitekter planerar regioner, städer och områden, både nya och befintliga.

Relaterade inlägg: