Vad kostar Kry för landstingen?

Innehållsförteckning

Vad kostar Kry för landstingen?

Vad kostar Kry för landstingen?

* Ett digitalt läkarbesök ersätts med 500 kronor medan ett fysiskt besök enligt SKR kostar runt 1950 kronor. * Det är därför bra att söka digital vård när det går och fysisk vård när det behövs.

Vad kostar ett Nätläkarbesök?

Sveriges kommuner och regioner, SKR, rekommenderar i dag att regionerna ger en ersättning på 500 kronor per nätläkarbesök. – Vi håller nu på att se över de krav vi ställer på och de ersättningar vi ska ge vårdcentralerna i vårdvalet från och med 2022 och vi vill öka kraven på digital tillgänglighet.

Är Kry gratis för 18 åringar?

Kostnaden för mötet beror på var du som patient är folkbokförd, samt om du träffar en sjuksköterska, läkare eller psykolog. Aktuella patientavgifter här. Hur mycket kostar det för barn? Fram till det år du fyller 18 år är ett vårdbesök alltid avgiftsfritt.

Hur kan doktor Se vara kostnadsfritt?

Att ladda ner appen Doktor.se är alltid gratis. Patientavgiften för att få digital vård genom appen är mellan 0-200 kronor beroende på vilken region du är folkbokförd i, ärende och ålder. Du meddelas alltid i appen om ditt besök kommer innebära en avgift och du kan då välja om du vill gå vidare eller inte.

Hur kan doktor24 vara kostnadsfritt?

Avgift

  • Patientavgiften gäller för läkar- och psykologbesök och kommer att vara 100 kr för vuxna.
  • Barn fram t o m 1 januari det år de fyller 20 år och även patienter fr o m det år hen fyller 85 år söker vård kostnadsfritt.
  • Frikort gäller.
  • Uteblivet besök kommer att faktureras med 300 kr.

Får vårdcentralen betala för Nätdoktorn?

Det är regionen som betalar den extra ersättningen till nätläkarna och även för de besök som olistade patienter gör hos vårdcentraler. Men när det gäller listade patienters fysiska besök betalar den vårdcentral, eller den nätläkare, där patienten är listad de 300 kronorna.

Vad kostar Netdoktor?

1 128 kr när patienten är barn, +85 år eller har frikort. 893 kr när patienten betalar patientavgift (cirka två tredjedelar av kontakterna).

Varför är min doktor gratis?

Min Doktor är ett komplement till traditionella vårdcentraler och genom att ta emot patienter med besvär som lämpar sig för digital vård ökar vi tillgängligheten till vård generellt. Vi triagerar kostnadsfritt vidare de patientärenden som klarar sig med egenvård eller som behöver fysiska vårdbesök.

Hur får man frikort Kry?

Vad är frikort och hur funkar det? Frikort är det kort man får när man gått i taket på högkostnadsskyddet; det vill säga när du på 12 månaders lagt minst 1100 kronor på recept och läkarbesök. Med ett frikort har du sedan rätt till fri sjukvård den tid som är kvar av perioden på 12 månader.

Relaterade inlägg: