Kan man göra egen Bokashi?

Innehållsförteckning

Kan man göra egen Bokashi?

Kan man göra egen Bokashi?

Det enda du behöver för att starta är ett par hinkar och en påse bokashiströ. Det finns speciella hinkar men det går bra att använda egna. Det tar dig inte mer än ett par minuter om dagen att göra bokashi - det är bara att fylla hinken med matrester och strö på lite bokashiströ. Ingen sortering - allt ska ned i hinken!

Hur länge räcker Bokashiströ?

Minst två veckor är bra (om inte man har fyllt hinken väldigt långsamt, i vilket fall det räcker med några dagar). Sedan kan den stå upp till ett år utan att bli dålig. Kolla bara att det inte är för blött i hinken, då kommer den att lukta.

Varifrån kommer Bokashi?

Produktivt jordbruk I England, Australien och Nya Zeeland, får Bokashi kökskompostering stöd av de flesta kommuner som ett sätt att reducera matavfall och deponering.

Vilket Bokashi strö är bäst?

Slutsats. Bio-Bokashi är ett bra bokashiströ. Algkalk är ett mikronäringstillskott som behövs både för växternas och EM-mikroorganismernas tillväxt, som tillsammans med EM-Keramiskt pulver gör att Bio-Bokashi kan klara även krävande uppgifter.

Kan Bokashiströ bli för gammalt?

Bokashiströ är en färskvara och brukar hålla ca ett år om det förvaras lufttätt, mörkt och svalt. Du behöver minst två hinkar – en ska fyllas mens den andra står och jäsa. Ett 3 personers hushåll producerar runt 1 kg hushållsavfall per dag, i så fall behöver du kanske en eller två hinkar till.

Hur lång tid tar det för bokashi att bli jord?

Häll torr jord i botten och sedan hinkens innehåll, blanda runt väl och tryck till. Täck med bra jord och ett lock så det inte blir blött, efter cirka en månad är det färdig jord. På vintern tar det längre tid, men så fort solen tittar fram på våren kommer jordfabriken igång snabbt.

Hur mycket Bokashiströ?

Strö över 1-‐2 matskedar Bokashiströ varje gång du fyller på i hinken, räkna med 1 matsked till en liter mat. Använd lite mer om det är varmt eller om du har proteinrika matrester som kött, fisk, ost och ägg. Det kan vara praktiskt att ha ett litet kärl (t.

Var köpa Bokashiströ?

Här kan du köpa bra bokashiströ fraktfritt

  • SmartaSaker. Köp ditt bokashi strö på SmartaSaker.
  • Gardenstore. Köp bokashiströ på Gardenstore.
  • Granngården. Köp strö till din bokashi Granngården.

Relaterade inlägg: