Vad kostar en golfklubba?

Innehållsförteckning

Vad kostar en golfklubba?

Vad kostar en golfklubba?

Vissa kostnader inom golf är mer eller mindre engångskostnader, eller i alla fall kostnader som återkommer mycket sällan – det gäller till exempel inköp av klubbor. Initialt blir detta naturligtvis en mycket stor kostnad, eftersom en golfklubba kan kosta från 1 000 kronor och uppåt, och man behöver minst 14 klubbor.

Hur mycket kostar det att spela golf?

Vissa klubbar erbjuder nya spelare ett speciellt medlemskap första året där kursen kan ingå och att själva avgiften för medlemskapet är lite lägre. Säg därför att det kommer att kosta dig från ca kr att börja spela golf om du är lite ekonomisk. Sedan kostar det runt 4 000 kr varje år i medlemsavgift.

Vad kostar en golfutrustning?

Golfutrustningen får inte väga mer än 20 kilo och kostar 315 kronor enkel väg om köpet görs i samband med den ursprungliga bokningen online och 400 kronor vid betalning på flygplatsen eller via telefon. Läs mer här.

Vad behöver jag för att spela golf?

För att spela golf behöver du klubbor, som du i många fall kan låna på klubben. Du behöver också bag, boll, greenlagare, gymnastikskor och – om du vill – peggar för när du slår ut från tee. Det kan vara bra att ha flera bollar, om du skulle råka slå bort några. Som nybörjare räcker det ofta med 6–7 klubbor.

Är golf en dyr sport?

Enligt en undersökning från Riksidrottsförbundet som jämförde kostnader mellan 10 olika idrotter, så låg golfen näst längst ned vad gäller kostnader för barn som spelar golf. Det var med andra ord, den näst billigaste sporten att utöva.

Vad kostar golfbag SAS?

SAS. Golfutrustning räknas som ett bagage och får tas med utan extra kostnad om det inte överstiger det tillåtna antal bagage resenären får ta med sig (gäller ej SAS Go Light). I annat fall tillkommer en fast kostnad som ligger på mellan 295 kronor och 800 kronor enkel väg beroende på destination.

Relaterade inlägg: