Vad kostar en British Shorthair?

Innehållsförteckning

Vad kostar en British Shorthair?

Vad kostar en British Shorthair?

Pris för Brittisk korthår är ca 8 000-10 000 kronor. Priser varierar beroende på vilket ändamål uppfödare har för katten. Om katten är avsedd för avel och utställning är det oftast dyrare än en katt som är avsedd för endast sällskap.

Hur mycket fäller brittisk långhår?

De fäller måttligt eller inte alls. Rasen är i regel frisk och har inte lika många hälsoproblem specifika för rasen jämfört med andra katter. Brittiskt korthår är känd för att vara en tystlåten katt, så ägare behöver inte oroa sig för överdrivet jamande om natten.

Hur mycket ska en brittisk långhår väga?

Utseende, storlek och vikt Precis som på brittiskt korthår är öronen små och runda. Detta tillsammans med de stora, mörka, runda ögonen och den mjuka pälsen gör att katten verkligen liknar en nallebjörn. Honkatter väger mellan 4–6 kg medan hanar kan väga upp till 8 kg.

Hur gammal blir en brittisk långhår?

Mer information
Livslängdca 15 år
Vikt (hane)5,5 – 8 kg
Vikt (hona)4 – 6 kg
HälsoriskerSmå
KeligMedel

Hur stor blir en brittisk korthår?

Brittiskt korthår är rätt kraftigt byggd. De växer långsamt liksom andra stora kattraser. Normalt sätt är de inte fullvuxna förrän de är tre år. Honorna väger då upp till 5 kilo, hanarna upp till 7 kilo.

Hur är det att ha en brittisk korthår?

Brittisk korthår är en mycket trevlig katt att ha som sällskap. Den är lättsam och stillsam. Britten är en mycket lojal, kärleksfull katt och den kommer att fästa sig vid alla sina familjemedlemmar. Fastän britten älskar att leka, behöver den inte uppmärksamhet hela tiden.

Kan brittisk korthår vara ute?

Ingen katt ska gå på fri tass. Det är däremot viktigt att de får tillgång till rastgård, koppelpromenader, in nätad balkong eller ett väl nätat fönster om man inte har tillgång till något annat.

Hur gammal blir en utekatt?

Katten kan i många fall leva ett mycket långt liv. Förutsättningarna för detta skiljer sig naturligtvis åt katter emellan, men den genomsnittliga livslängden för en katt är 13–14 år.

Har lång päls?

Långhåriga katter har varit kända i Europa sedan 1500-talet. Det fanns då två typer av långhåriga katter; angoran från Turkiet och persern från Persien (Iran). Perserkatterna hade bredare rundare huvud, mindre öron, yvigare päls och kortare kropp. Angororna hade längre päls.

Hur länge lever en brittisk korthår?

Normalt sätt är de inte fullvuxna förrän de är tre år. Honorna väger då upp till 5 kilo, hanarna upp till 7 kilo. Brittiskt korthår har dessutom en lång livslängd. Oftast håller de sig friska och kan bli upp till 15 år gamla om de sköts som de ska.

Relaterade inlägg: