Är Bokio företagskonto bra?

Innehållsförteckning

Är Bokio företagskonto bra?

Är Bokio företagskonto bra?

Bokio Företagskonto funkar bra för dig som vill sköta ekonomin på ett och samma ställe. ... Driver du en enskild firma så är Bokio Företagskonto ett väldigt bra alternativ till en vanlig bank eftersom du som enskild näringsidkare inte får din skatt utbetald till ditt företagskonto utan ditt privata.

Hur funkar Bokio?

I Bokio har vi skapat smarta bokföringsmallar där du - istället för att själv välja bokföringskonto, debet och kredit - i ord kan söka efter det du vill bokföra och direkt få fram en mall där samtliga konton redan är förvalda och konteras på antingen debet eller kreditsidan beroende på vad det är som ska bokföras.

Vad kostar ett bokföringsprogram?

Det varierar beroende på vilket bokföringsprogram du väljer och vilka tjänster som ska ingå. För en småföretagare varierar priserna vanligtvis från gratis bokföringsprogram till 100–300 kr i månaden. Därefter kan gå det ofta att välja till tjänster så som support, om det ska ingå löneprogram och faktureringsprogram.

Måste man ha företagskonto aktiebolag?

I Sverige finns det inga lagliga skäl för att kräva att företag använder företagskonto. Trots det är det sällsynt för företag att inte ha ett företagskonto. Rekommendationerna för att öppna företagskonto eller inte beror framförallt på företagets bolagsform: enskild firma och handelsbolag, eller aktiebolag.

Är Bokio säkert?

Bokio är helt och hållet en molnbaserad tjänst. Vissa kan anse att detta är en nackdel även om majoriteten nog i stället ser det som en tillgång. En molnbaserad tjänst innebär att du inte kan sköta bokföringen om du inte har tillgång till internet.

Vilka delar ingår i bokföring?

Bokföring innebär att det ska finnas skriftligt bevis för alla händelser som påverkar företagets affärer. Dessa bevis kallas verifikationer. Det kan till exempel vara kvitton eller fakturor. Om du inte har någon verifikation för en viss händelse så får du göra en själv.

Relaterade inlägg: