Vilka tider åker pensionärer gratis i Malmö?

Innehållsförteckning

Vilka tider åker pensionärer gratis i Malmö?

Vilka tider åker pensionärer gratis i Malmö?

Malmö stad erbjuder gratis kollektivtrafik till alla medborgare som har fyllt 70 år och är folkbokförda i Malmö....Seniorbiljetten gäller

  • måndag–fredag: klockan 09.00–15.00 och klockan 18.00–04.00. ...
  • lördag–söndag: dygnet runt.
  • helgdag och helgdagsafton: dygnet runt.

Vad kostar månadskort för pensionärer?

SL-taxan för ett månadskort höjs till 950 kronor för vuxna och till 640 kronor för pensionär, ungdom och student. Enkelbiljett köpt med reskassa inklusive kontaktlöst kostar 38 kronor för vuxna och 25 kronor för pensionär, ungdom och student.

Får pensionärer åka gratis i Göteborg?

De flesta kommunerna i Västra Götaland erbjuder sina äldre folkbokförda invånare ett seniorkort med seniorbiljett. Med seniorbiljetten kan du resa kostnadsfritt med kollektivtrafiken i den zon din kommun tillhör.

Vilka tider åker pensionärer gratis i Göteborg?

Göteborgare över 65 år erbjuds seniorbiljett från Västtrafik Biljetten gäller för resor med Västtrafik inom Zon A (Göteborg, Mölndal, Partille och Öckerö) klockan 8.30-15 samt 18-06 på vardagar. På helger, aftnar och röda dagar gäller kortet dygnet runt.

Hur mycket kostar ett SL kort?

Nästa år beräknas SL gå back med minst 2,2 miljarder kronor. Underskottet beror framför allt på att biljettintäkterna minskat kraftigt under pandemin. Den 4 januari nästa år höjer SL sina biljettpriser. Ett månadskort kommer då att kosta 970 kronor för vuxna och 650 kronor för den som åker till reducerat pris.

När åker man gratis på Västtrafik?

Med periodbiljett för vuxen i appen Västtrafik To Go får du över 20 år ta med dig tre personer under 20 år gratis. Smart för dig som vill resa tillsammans! För att ta del av erbjudandet behöver du lägga till medföljande på biljetten i appen. Om resan pågår längre än 90 minuter behöver du aktivera erbjudandet igen.

Är det gratis att åka buss i Göteborg?

Bussarna är gratis att åka med och det går att söka dem i apparna Västtrafik To Go och Parkering Göteborg. – De självkörande bussarna ger oss möjlighet att följa utvecklingen av innovationer och lära oss hur de kan komma till nytta för våra kunder.

Relaterade inlägg: