Vad kostar riktigt trägolv?

Innehållsförteckning

Vad kostar riktigt trägolv?

Vad kostar riktigt trägolv?

Furugolv ger en massiv och gedigen känsla och därför tycker vi att man utan problem kan använda sig av furugolv som sitt golv. Även om Ferdinand Boberg skulle ge dig en utskällning. Att lägga in ett massivt furugolv, slipa och behandla det kan du räkna kommer med en prislapp på 900–1000 kr/kvm.

Hur mycket kostar det att lägga golv?

Olika priser för golvläggning

  • Parkettgolv: 150-500 kr/kvm. Klickparkett är oftast det billigaste alternativet.
  • Linoleumgolv: 300-400 kr/kvm.
  • Klinkergolv: Från 200 kr/kvm. Finns i verkligt exklusiva varianter.
  • Laminatgolv: 50-300 kr/kvm.
  • Massivt trä: 300-400 kr/kvm. Kräver oftast hantverkshjälp.

Är trägolv dyrt?

Priset på golv påverkas också av var det är tillverkat. ... Golv tillverkade i Europa är i regel dyrare och av bättre kvalitet än golv tillverkade i Asien där bland annat miljökraven och lönerna är lägre.

Vad kostar det att lägga Stavparkett?

Det är lite olika och kan bland annat bero på vilken stavparkett, sortering, behandlingstyp och monteringstyp som ska användas. Väljer du exempelvis sorteringen SELECT/PRIME tillkommer en kostnad på 200 kr/m2. Vi lägger fiskbensparkett från 1420 kr/kvm efter ROT-avdrag i och runt Stockholm.

Var köpa trägolv?

Trägolv är ett snyggt och hållbart val som ligger nära till hands för oss nordbor. Vi på Byggmax kan golv och hjälper dig gärna tillrätta med ditt projekt.

Är trägolv bra?

– Ett bra trägolv har en livslängd på 40–50 år, så jag brukar rekommendera att man tänker långsiktigt. Satsa på ett golv av lite bättre kvalitet som håller. Att måla om eller tapetsera är lätt gjort om man vill förändra inredningen, men ett golv lägger man kanske bara en gång i sitt liv.

Vilket trägolv är billigast?

Lamellparkett är billigare än massiva trägolv men håller ofta hög kvalitet. Beroende på ytskiktets tjocklek kan det ofta slipas om upp till tre, fyra gånger vilket gör att det kan hålla åtskilliga decennier.

Relaterade inlägg: