Vad är källarrökt skinka?

Innehållsförteckning

Vad är källarrökt skinka?

Vad är källarrökt skinka?

Vår källarrökta skinka är mör med mustig smak. Konsistensen och smaken blir så fin eftersom vi varmröker den på traditionellt vis, över glödande bokved och enris, i vår egen rökkällare i Kristianstad.

Vad menas med Basturökt?

Produkten skiljer sig från rökt skinka som tillverkas med hjälp av modernare teknik i kok- eller rökskåp. Skillnaderna gäller i synnerhet tillverkningssättet och produktens unika kvalitet. Skinkan framställs i rökbastu genom direkt rökning med hjälp av alved. Värmebehandlingstiden är åtminstone 12 timmar.

Vad är Helmuskel?

Pressad skinka Enligt svensk branschstandard (fr. o.m. 1/11 2010) skall köttet komma från grisens lårmuskeln inklusive naturligt tillhörande del av läggen. Innehållet skall anges på förpackningen enligt följande. Skinka helmuskel avser intakt kött från lårmuskeln.

Vad är Gallerrökt?

Varmröks på galler i sin naturliga aptitretande form. Den nätfria skinkan lockar in röken i alla vrår och ger en kraftfull karaktär. Rökt med rökarom av lönn och ek. ...

Vad menas med Flatrökt skinka?

Skinkan röks i alspån och skivas sedan i tunna skivor. ... Serveras likväl på frukostsmörgåsen som att den kan strimlas ner i en pasta, toppa en pizza eller eller i en röra till den bakade potatisen.

Vad får kallas bacon?

Bacon är sidfläsk som kan vara rökt, rimmat eller behandlad med rökarom. Det bacon vi har i Sverige liknar mest amerikanskt bacon med en fetthalt på ca 50%. Back bacon som är kanadensiskt bacon är mindre fett, det liknar mer rökt skinka. Även Storbritannien och Irland har ett bacon av magrare sort än vi.

Vad är Riarökt?

Se nedan vad riarökt betyder och hur det används på svenska. Ett speciellt sätt att röka t ex korv eller skinka. Rökning som förädlingsprocess av mat.

Vad kallas rimmad skinka?

Under julen säljs rimmad skinka under namnet julskinka och under andra årstider under namnet helgskinka.

Vad är det i skinka?

Kötthalten i skinkprodukter och skinkpålägg varierar vanligen mellan cirka 65 – 80 %. Ingredienser: Kött av svin (skinka, Finland), vatten, salt, surhetsreglerande medel E325, E326, glukos, köttprotein, stabiliseringsmedel E450, E451, E407, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250. Kötthalt 75 %.

Är lufttorkad?

Prosciutto är det italienska ordet för skinka, men används i svenskan som beteckning för lufttorkad skinka, framför allt från Italien. ... Den torkade skinkan heter på italienska prosciutto crudo, rå skinka, och kokt eller ugnsbakad skinka heter prosciutto cotto. Processen att lufttorka skinka tar mellan 9 och 18 månader.

Relaterade inlägg: