Vad kostar Dacia elbil?

Innehållsförteckning

Vad kostar Dacia elbil?

Vad kostar Dacia elbil?

kostar Dacia Spring från 18 490 euro i Frankrike (motsvarar 188 000 kr), vilket blir 13 498 euro efter statens bidrag. I svenska pengar blir det 137 200 kronor. Denna modellversion kostar 94 euro i månaden vid privatleasing, alltså motsvarande 956 kronor per månad.

Har Dacia elbil?

Europas billigaste elbilDacia Spring – finns ännu inte att köpa i Sverige. Men det pågår vintertester av bilen och redan i början av 2022 kan importen inledas. ”Vi har sålt cirka 30 000 bilar och efterfrågan är stor även från de nordiska länderna”, säger Matthieu Baron, produktchef på Dacia.

Vad kostar en liten elbil?

Det finns idag elbilar i olika prisklasser. Den billigaste elbilen du kan beställa i Sverige idag börjar på 264 900 kronor. Tänk också på att du, genom statens Bonus-Malussystem får 60 000 kronor tillbaka på en ny elbil. På begagnatmarknaden kan du köpa elbil från 50 000 kronor och uppåt.

Hur mycket kostar en ny Dacia?

Prislistan börjar på 116 900 kr för en modell med trecylindrig bensinmotor med turbo på 90 hk och manuell växellåda. Stepwayversionen kostar 10 000 kr mer, och det finns även en steglös automatlåda (CVT) som tillval.

Vad kostar skatten på en Dacia Duster?

Årlig skatt: 1 108 SEK Om bilen hade omfattats av malus-reglerna som började gälla hade skatten varit 4 585 kr per år under de första tre åren och om den hade omfattats av reglerna från och med skulle skatten vara 6 620 kr.

Vilken är den billigaste elbilen att leasa?

Billigaste elbilen I Sverige att privatleasa Idag är den billigaste elbilen i Sverige en Fiat 500 Electric, som man kan privatleasa från 2 399kr/månad enligt Fiats hemsida. Fiat 500 Electric är en liten bil som passar för den som är ensam eller om man vill ha en pendlarbil till jobbet.

Vad kostar det att ladda en elbil på McDonald's?

Under året installeras ytterligare fem snabbladdare och på sikt är målet att alla drive-in-restauranger ska erbjuda laddning. McDonald's snabbladdare är ett samarbete med Fortum Charge and Drive. Att snabbladda kostar 2,50 kronor i minuten.

När kan man köpa Dacia Spring?

Europas billigaste elbil – Dacia Spring – finns ännu inte att köpa i Sverige. Men det pågår vintertester av bilen och redan i början av 2022 kan importen inledas. ”Vi har sålt cirka 30 000 bilar och efterfrågan är stor även från de nordiska länderna”, säger Matthieu Baron, produktchef på Dacia.

Relaterade inlägg: