Vad menas med bemanningsföretag?

Innehållsförteckning

Vad menas med bemanningsföretag?

Vad menas med bemanningsföretag?

Bemanning är en lösning för arbetsgivare som söker personal. Konceptet bygger på att hyra in personal och kompetens efter mer eller mindre tillfälliga behov, i ordlistan förklarat som ”Insättning av personal”. ... Bemanning är med andra ord en möjlighet för att snabbt lösa kortsiktiga kompetens- och personalbehov.

Vad innebär Uthyrningslagen?

Den första januari 2013 trädde lagen (2012:854) om uthyrning av arbetstagare ikraft. Lagen implementerar EUs bemanningsdirektiv. ... Uthyrningslagen gäller arbetstagare som är anställda av bemanningsföretag i syfte att hyras ut till kundföretag för arbete under kundföretagets kontroll och ledning.

Hur många jobbar på bemanningsföretag?

Det finns över 600 bemanningsföretag i Sverige. Så när du väl bestämt dig för att hyra in personal kan det vara svårt att veta till vem du ska vända dig. Valet avgörs av dina krav, din bransch och dina behov.

Vad är en bemanningspool?

Bemanningspoolen är ett lokalt bemanning- och rekryteringsföretag med egen produktion. ... Vi hyr ut och rekryterar kompetent arbetskraft till såväl tjänste- som kollektivsidan inom många olika yrkesområden I vår egen produktion erbjuder vi moment inom montering, logistik och kvalitet.

Vem gäller Uthyrningslagen för?

Genom den nya lagen har Sverige har implementerat EG:s bemanningsdirektiv (2008/104/EG). Uthyrningslagen gäller arbetstagare som är anställda av bemanningsföretag i syfte att hyras ut till kundföretag för arbete under kundföretagets kontroll och ledning. ... Utlåning och rekrytering av arbetstagare omfattas inte av lagen.

Vilka regler gäller för bemanningsföretag?

Svar: Ett bemanningsföretag ska, under den tid en arbetstagares uppdrag i kundföretaget varar, ge minst de grundläggande arbets- och anställningsförhållanden som skulle ha gällt om du varit anställd direkt i kundföretaget och utfört samma arbete. Detta regleras i 6 § Lag om uthyrning av arbetstagare.

Hur mycket tjänar man som Bemanningssjuksköterska?

I vilken sektor tjänar man bäst? Om man vill tjäna högsta möjliga lön som sjuksköterska ska man söka sig till bemanningsbranschen där man kan förvänta sig en timlön på mellan 200 kr och 600 kr.

Vilka bemanningsföretag har kollektivavtal?

Du som är anställd av ett bemanningsföretag omfattas ofta av kollektivavtalet som kallas bemanningsavtalet. Det är ett LO-avtal med bemanningsföretagens egna organisation. Avtalet gäller för alla LO:s medlemsförbund. Du omfattas alltså aldrig av något kollektivavtal på den arbetsplats dit du är uthyrd.

Relaterade inlägg: