Hur lång är Sagan om ringen filmerna?

Innehållsförteckning

Hur lång är Sagan om ringen filmerna?

Hur lång är Sagan om ringen filmerna?

2h 58mThe Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring / Running time

Var är Sagan om ringen inspelad?

Med den fantastiska natur som Nya Zeeland har att erbjuda, är det inte svårt att förstå varför landet valdes som inspelningsplats för filmatiseringen av J.R.R. Tolkiens trilogi Sagan om ringen. Och inte helt oväntat så lockar inspelningsplatserna för filmerna ett stort antal turister varje år.

Hur börjar Sagan om ringen?

Bokens främsta huvudperson är Frodo – en hob från Fylke. Han ärver en magisk ring av sin farbror Bilbo som oväntat lämnat honom. Sjutton år senare kommer trollkarlen Gandalf på besök, och under en sommarnatt får Frodo veta att ringen en gång hade tillhört den onde Sauron.

Hur lång är Sagan om konungens återkomst?

Sagan om konungens återkomst (film)
Sagan om konungens återkomst (The Lord of the Rings: The Return of the King)
Speltid201 minuter 263 minuter (Extended edition)
LandNya Zeeland USA
SpråkEngelska
Budget$94 miljoner

Hur många filmer Sagan om ringen?

Trilogin om härskarringen Alla de tre filmerna om ringen är baserade på romaner av brittiske författaren J.R.R. Tolkien. Trilogin inleds med Sagan om ringen (2001), efterföljs av Sagan om de två tornen (2002) och avslutas med Sagan om konungens återkomst (2003).

Var i Nya Zeeland spelades Sagan om ringen in?

Fylke - Hobbiton Movie Set i Matamata Av alla Sagan om Ringens inspelningsplatser är Hobbiton den absolut populäraste! Och man förstår varför; det finns ingen plats likt denna i hela världen!

Var är filmen Hobbit inspelad?

Filmerna är till stor del inspelade i och runt Wellington, på Nordön i Nya Zeeland. Men i norra delen av ön, söder om Auckland, ligger det lilla samhället Matamata. Här, i det vackert grönskande och böljande landskapet, ligger filmernas Fylke (The Shire). Det är byn där hobbitarna bor.

Vilket år kom Sagan om ringen?

19 december 2001 (USA)Sagan om ringen / Premiär

Relaterade inlägg: