Hur mycket ersättning får arbetsgivaren vid nystartsjobb?

Innehållsförteckning

Hur mycket ersättning får arbetsgivaren vid nystartsjobb?

Hur mycket ersättning får arbetsgivaren vid nystartsjobb?

Arbetsgivaren får ersättning för den del av lönen som är upp till 22 000 kronor per månad vid heltid. Vid deltid minskas ersättningen propor- tionellt. Hur länge kan arbetsgivaren få ersättning?

Hur mycket är anställningsstöd?

Det ekonomiska stödet Du som arbetsgivare kan, för en heltidstjänst, få ersättning med 80 procent av lönekostnaden upp till en månadslön på 20 000 kronor. De första sex månaderna kan du i vissa fall få ersättning för handledning eller kompetenshöjande insatser.

Får företag bidrag?

Företag som nyanställer kan få bidrag med upp till 85 procent av lönekostnaden. Men det är småföretag som utnyttjar möjligheterna. Här är allt du behöver veta om de olika stödformerna.

När Kan du söka lönebidrag?

  • Lönebidrag – när du anställer någon med en funktionsnedsättning. Du kan söka lönebidrag när du anställer en person med nedsatt arbetsförmåga. Arbetsförmedlingen står då för en del av lönen under en period. Lönebidraget är till för att kompensera för de anpassningar som kan behöva göras på arbetsplatsen.

Hur kan du söka lönebidrag på arbetsplatsen?

  • Du kan söka lönebidrag när du anställer en person med nedsatt arbetsförmåga. Arbetsförmedlingen står då för en del av lönen under en period. Lönebidraget är till för att kompensera för de anpassningar som kan behöva göras på arbetsplatsen.

Vad är nivån på lönebidraget?

  • Nivån på lönebidraget påverkas av lönekostnaden och arbetsförmågan hos den du vill anställa. Tillsammans med er gör vi en bedömning av personens arbetsförmåga. Du kan få bidrag för den del av lönekostnaden som inte är högre än en bruttolön på 20 000 kronor per månad för heltid.

Vad är lönbidrag för Arbetsförmedlingen?

  • Arbetsförmedlingen står då för en del av lönen under en period. Lönebidraget är till för att kompensera för de anpassningar som kan behöva göras på arbetsplatsen.

Relaterade inlägg: