Vad kostar ett bygglov i Vellinge kommun?

Innehållsförteckning

Vad kostar ett bygglov i Vellinge kommun?

Vad kostar ett bygglov i Vellinge kommun?

Exempel på ungefärliga kostnader Eftersom det är olika faktorer som påverkar kostnaden så går det inte att sätta ett exakt pris. Nedan följer några exempel som kan ge en indikation på vad kostnaderna kan bli: Mindre tillbyggnader mellan 15-25 kvm cirka 4 000 kr - 7 000 kr.

Vad kostar bygglov i Växjö kommun?

Typ av tillstånd/åtgärdAvgift
Bygglov, startbesked och slutbesked6 331 kronor
Planavgift (beroende på detaljplan som gäller för er fastighet)19 992 kronor
Primärkarta0-841 kronor
Förenklad nybyggnadskarta4 284 kronor

Vad kostar bygglov Eslöv?

Pris bygglov per kommun
KommunAntalGenomsnitt
Eskilstuna13027 000 kr
Eslöv24-
Essunga317 325 kr
Fagersta1110 154 kr

Hur länge är en bygganmälan giltig?

Beslutets giltighetstid Ett beslut om lov gäller i fem år, men åtgärden måste påbörjas inom två år för att lovet inte ska förfalla. Det du byggt eller ändrat ska sedan vara färdigställd senast fem år efter att beslutet fattades.

Hur ansöker jag om bygglov?

Börja med att kontakta din kommuns byggnadsnämnd för att ta reda på om det du planerar bygga/ändra kräver bygglov. Bedömer kommunen att bygglov krävs måste du skicka in en ansökan och rätt handlingar som finns på respektive kommuns hemsida. Ansökan ska vara skriftlig och bland annat innehålla ritningar.

Vilken mark får man bygga på?

I städer och samhällen finns oftast detaljplaner som bestämmer vad marken får användas till och vilken typ av bebyggelse som får byggas. Utanför detaljplanerat område är det mer osäkert vad du får bygga och då kan det vara bra att söka förhandsbesked innan du söker bygglov.

Relaterade inlägg: