Kan jag använda mitt Nordea kort utomlands?

Innehållsförteckning

Kan jag använda mitt Nordea kort utomlands?

Kan jag använda mitt Nordea kort utomlands?

Betala med ditt kort på semestern När du åker utomlands är det både enkelt och tryggt att betala med kort. Du har alltid rätt valuta i plånboken och får som regel en förmånlig växelkurs. Ditt kort är per automatik öppet för kortköp och kontantuttag för region Världen.

Hur mycket kostar det att betala med kort utomlands?

Kontantuttag i automat i Sverige och kontantuttag av euro i EU-land kostar 0 kr. Kontantuttag i automat i övriga fall kostar 35 kr per uttag. Kontantuttag på bank- och växlingskontor (där uttag med kort är möjligt) kostar 35 kronor. Valutaväxlingspåslag vid köp/uttag i utländsk valuta 1,65%.

Vad kostar Visa kort Nordea?

Pris på Vardagspaketet
SpecifikationPris fr.o.m. 1 september 2021
Ordinarie pris39 kronor/månad
Pris för Förmånskund och Premiumkund29 kronor/månad
Pris för Studentkund0 kronor/månad
Pris för barn och unga upp till 22 år0 kronor/månad

Vad kostar det att ta ut pengar utomlands Nordea?

Hur mycket kostar det att göra köp och uttag utomlands med mitt kort? På köp och uttag utomlands ingår valutaväxlingspåslag motsvarande 1,55 % av det svenska beloppet.

Kan man använda Visa kort utomlands?

Ja, det går alldeles utmärkt att använda ditt Nordea Visa kort utomlands eftersom Visa är accepterat över hela världen. Du kan använda kortet både för uttag av kontanter och kortbetalning.

Är det billigare att betala med kort utomlands?

Se till att du kan betala på flera sätt. Har du bara ett kort och förlorar det får du stora problem. Det brukar vara billigast att betala med kort och välja att bli debiterad i lokal valuta. Ju lägre valutaväxlingsavgift du har på ditt kort, desto billigare blir det att betala i utländsk valuta.

Relaterade inlägg: