Hur får man Förskollärarlegitimation?

Innehållsförteckning

Hur får man Förskollärarlegitimation?

Hur får man Förskollärarlegitimation?

Du måste ha en lärarexamen, förskollärarexamen eller fritidspedagogexamen för att legitimation. Om du inte har en examen kan du vidareutbilda dig. Vilken utbildning som passar bäst beror på dina tidigare erfarenheter och studier. Det finns olika vägar till examen.

Hur lång tid tar det att få ut sin lärarlegitimation?

Hur lång tid tar det innan jag får mitt beslut? Skolverket hanterar alla ansökningar i den ordning de kommer in till oss. Om du har en svensk examen är handläggningstiden normalt cirka 2–4 månader, oavsett om du ansökt om lärarlegitimation eller förskollärarlegitimation.

När kan man ansöka om Förskollärarlegitimation?

Det är ett vanligt första arbetsår men det ska innehålla vissa obligatoriska moment. Skolverket har tagit fram 20 kompetenskrav som man ska uppfylla efter introduktionsåret. Du som har en examen utfärdad före första juli 2011 ska ha arbetat minst ett år heltid eller motsvarande innan du kan ansöka om legitimation.

Var hittar man sin lärarlegitimation?

SVAR: Ja, registret över alla lärare med legitimation kommer att finnas på Skolverket. Det är en myndighet som omfattas av offentlighetsprincipen och därför kan vem som helst begära ut uppgifter.

Hur länge gäller lärarlegitimation?

När en person ansöker om lärarlegitimation ska Skolverket avgöra ärendet inom fyra månader, enligt beslut från regeringen. Men av knappt 13 000 beslutade ärenden i år, så har ungefär 1500, eller 12 procent, tagit längre tid än så. Därutöver finns just nu 300 öppna ärenden där läraren väntat längre än fyra månader.

Relaterade inlägg: