Vad kostar en sterilisering på katt?

Innehållsförteckning

Vad kostar en sterilisering på katt?

Vad kostar en sterilisering på katt?

Vad kostar en kastration eller sterilisering? Detta är en kostnad som du oavsett bör ta med i beräkningen när du skaffar en katt! Enligt rikspriser för veterinärer kostar kastration av hankatter ungefär 700 kr och honkatter ungefär 1200 kr.

Vad kostar det att Veterinärbesiktiga en katt?

Vad innebär kattungebesiktning? Vid veterinärbesiktningen bedöms kattungens allmäntillstånd och hull. Veterinären lyssnar på hjärta och lungor och kontrollerar att kattungen rör sig normalt, samt att ben, leder, rygg, mage och svans kan kännas igenom utan tecken på smärta eller andra avvikelser.

Hur steriliserar man en katt?

Att kastrera honkatt är ett vanligt rutiningrepp som innebär att veterinären går in i buken och opererar bort kattens äggstockar, äggledare och livmoder (ovariehysteriektomi). Ingreppet utförs genom ett snitt i buken i nivå med naveln eller genom ett snitt från sidan, så kallat flanksnitt.

Måste katten Chippas?

Det finns inga krav på att märka en katt som bara ska vistas i Sverige. Men om du ändå vill märka din katt ska du vända dig till en veterinär eller id-märkare. En veterinär får märka katten antingen med chip eller med tatuering. Tatueringen görs i ett av kattens öron.

Relaterade inlägg: