Vad kostar det att beskära en ek?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att beskära en ek?

Vad kostar det att beskära en ek?

Trädets storlek Större träd har mer och större grenar, vilket kommer ta längre tid att beskäras, och kan också vara farligare och svårare att hantera. Ett mindre träd kan du få trimmat för så lite som 1000 kronor medans ett stort ekträd kan kosta 10.000-30.000 kronor att trimmas.

Vem kan beskära träd?

Beskärning av fruktträd görs oftast för att de ska bära frukt av god kvalitet. Stora träd beskärs professionellt av så kallade arborister eller trädvårdare, oftast med hjälp av sele och klätterrep för att komma åt alla delar av trädet och för att inte orsaka skador på rötter eller grenar.

Kan man klippa ek?

Tiden för att beskära ek är som bäst under Juli till september, men det går också bra under vårvintern innan lövsprickning samt under höstmånader efter lövfällning bara temperaturen ej är under minus tio.

När ska man beskära lövträd?

Känsliga träd och buskar bör alltid beskäras under JAS-månaderna (juli, augusti och september) och stenfrukt som plommon och körsbär på hösten efter skörd. De är känsliga för beskärning på våren då savflödet i växternas vävnader är rikt och de då blöder lätt.

När kan man beskära Oxelträd?

Det sägs ofta att beskärning ska utföras under JAS-perioden. Det vill säga i Juli, Augusti, September. Anledningen till är att då är att trädets energiförråd stort och försvarssystemet helt aktivt. Det flesta arter går dock fint att beskära även senare under hösten och vårvintern ända fram till april.

Vem kan beskära äppelträd?

Äldre äppelträd behöver bara en lättare beskärning, så kallad underhållsbeskärning. Man klipper då bort sjuka, döda och döende grenar. Längst ut i kronan fortsätter man som tidigare och tar bort sådana grenar som växer i fel riktning, alltså inåt i kronan eller in i någon annan gren.

När skall fruktträd beskäras?

När på året ska man beskära äppelträden? För yngre träd som ska beskäras under uppbyggnadsfasen är mars-maj en bra period, medan äldre äppelträd som ska underhållsbeskäras med fördel kan genomgå detta under den så kallade JAS-perioden, alltså under juli, augusti eller september.

Relaterade inlägg: