Vad kostar jordgubbssylt på ICA?

Innehållsförteckning

Vad kostar jordgubbssylt på ICA?

Vad kostar jordgubbssylt på ICA?

16,90 kr. Innehållsdeklaration: INGREDIENSER: Jordgubbar, socker, vatten, citronjuice, förtjockningsmedel (E440), svart morot, konserveringsmedel (E202).

Hur mycket natriumbensoat i sylt?

Blanda ut natriumbensoaten med ca 1 dl av sylten. Blanda ner detta i syltkoket. Häll upp sylten på väl rengjorda, varma glasburkar.

Vad gör man om sylten blir för söt?

Det går bra att koka om en marmelad och tillsätta mer bär. Däremot kommer marmeladen inte att ha samma konsistens eftersom sockermängden minskar. Det är framför allt sockermängden som ger marmeladen rätt konsistens och om du tar mindre socker blir den mer som en sylt.

Varför stelnar inte Blåbärssylten?

Det kan ha varit för lite pektin i frukten eller bären för att koka sylten/marmeladen med enbart vanligt strösocker. Man kan blanda 50/50 med syltsocker för en tjockare konsistens. Vissa frukter och bär innehåller mer pektin och stelnar lättare, medan man måste tillsätta pektin till många andra frukter och bär.

Vad kostar jordgubbssylt?

Coop. 400g. Jfr-pris 62.38 kr/kg.

Hur mycket kostar hallonsylt?

Hallonsylt Eko 400 g. Jfr-pris 59.88 kr/kg.

Hur mycket natriumbensoat?

Flaskor och burkar gör du lätt rena med en blandning av 1 tsk natriumbensoat per 1 dl varmt vatten. Torka dem sedan på ett galler i en kall ugn som värms till 100°C. Låt dem stå kvar ca 15 minuter tills de är helt torra.

Relaterade inlägg: