Vad betyder SPF Seniorerna?

Innehållsförteckning

Vad betyder SPF Seniorerna?

Vad betyder SPF Seniorerna?

SPF Seniorerna bildades 1939 med namnet Sveriges Folkpensionärers Riksförbund, SFRF. I år fyller förbundet 80 år, vilket under hösten kommer att uppmärksammas på många håll i landet. I början av 1940-talet fanns cirka 500 000 ålderspensionärer över 67 år.

Hur går man ur Pro?

Vi tycker det är tråkigt att du vill sluta vara medlem hos oss. Enklaste sättet att avsluta medlemskapet är att mejla eller ringa Medlemssupport För att vi ska kunna bli bättre är vi tacksamma om du berättar varför du vill sluta som medlem.

Vad menas med SPF?

SPF (sun protection factor), eller solskyddsfaktor, är ett mått på hur mycket skydd mot UVB-strålning någonting ger.

Vilka pensionärsorganisationer finns det i Sverige och vad är deras uppgift?

SKPF Pensionärerna, Svenska KommunalPensionärernas Förbund SKPF Pensionärerna är ett öppet partipolitiskt och religiöst obundet pensionärsförbund för alla pensionärer och deras anhöriga. Förbundets medlemmar kommer från alla sektorer i arbetslivet.

Vilken uppgift har pensionärsorganisationerna i Sverige?

Pensionärsorganisationerna kräver att pensionssystemet och skattesystemet ska ge ekonomisk trygghet, vara rättvist och bidra till minskade ekonomiska klyftor. Gemensamt ställer vi nu upp sex gemensamma krav till de politiker som beslutar om välfärd och ekonomi: Rättvis beskattning!

Relaterade inlägg: