Vad kostar det att ta ett Taxikort?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att ta ett Taxikort?

Vad kostar det att ta ett Taxikort?

Det tar vanligtvis två månader att slutföra processen för att få din taxiförarlegitimation och kostnaden är 4 525 kr. Transportstyrelsen utfärdar legitimationer till personer som uppfyller följande krav (när ansökan skickas in): Minst 21 år gammal. Har haft B-körkort i minst två år eller har D-körkort.

Är det svårt att bli taxiförare?

Men det är lång kö för att få göra körprovet. Det gör att det tar lång tid innan man kan börja jobba som taxiförare. Flera taxiföretag i Sverige säger att de behöver fler förare. Svenska Taxiförbundet säger att det fattas ungefär 4 500 förare just nu. Det är myndigheten Trafikverket som har hand om körproven.

Vad behöver man för att bli taxichaufför?

För att kunna arbeta som taxiförare i Sverige så behöver du ha en taxiförarlegitimation utfärdad av transportstyrelsen. För att ansöka om det behöver du: Ha fyllt 21 år. Haft B-körkort i minst 2 år.

Vad ska man göra för att ta taxikort?

Så här tar du taxikort För att göra det rekommenderas att du först går en taxikurs på en trafikskola. Det är en garanti för att du verkligen har med dig all kunskap du behöver till provtillfällena. För att ta taxiförarlegitimation ska du vara 21 år och haft körkort i minst 2 år.

Vem utfärdar Taxilegitimation?

Ansökan om taxiförarlegitimation När alla tre delprov av kunskapsprovet är godkända och när körprovet är godkänt, ansöker du om taxiförarlegitimation hos Transportstyrelsen.

Hur länge gäller taxiförarlegitimation?

Taxiförarlegitimationer ska förnyas vart tionde år. Du hittar giltighetstiden på framsidan av legitimationen.

Hur länge får man köra taxi ålder?

Regeringen föreslår att lagen om yrkeskompetens för taxiförare ändras så att den övre åldersgränsen på 70 år skulle slopas och att körtillståndet skulle förnyas så länge kraven uppfylls. Körtillstånd skulle beviljas för två år åt gången sedan sökanden har fyllt 68 år.

Hur länge gäller teoriprov för taxi?

Du gör proven hos Trafikverket. Godkända prov i yrkeskompetens får inte vara äldre än tre år vid ansökan. Även körprov för taxiförarlegitimation gör du hos Trafikverket.

Relaterade inlägg: