Vad kostar det på BB?

Innehållsförteckning

Vad kostar det på BB?

Vad kostar det på BB?

BB Stockholm råder förbud mot att filma eller fotografera personal och andra på våra avdelningar utan samtycke. Mamma betalar 100 kr per dygn från inskrivning till hemgång. Partner/medföljare betalar 100 kronor per dygn från ankomst. När barnet sedan är fött betalar partner/medföljare 700 kronor per dygn.

Hur länge ska man stanna på BB?

Det är bra att stanna på BB i 48 timmar efter förlossningen även om allting är bra med dig och barnet. Men ni kan också välja att åka hem redan efter sex timmar. Personalen på BB-avdelningen hjälper gärna till att planera vårdtiden. Det är viktigt att ni känner er trygga med amningen innan ni lämnar BB.

Hur mycket kostar det att föda barn?

I Region Skåne kostar en normal förlossning nämligen ungefär 28 000 kr. Om den blir komplicerad kan prislappen bli cirka 73 000 kr. Alltså aaaaaningen mer än 500 kr. Det kostar bara 200 kr att besöka en husläkare och 300 kr att träffa en specialist för exempelvis astma eller hudproblem.

Vad kostar det att föda barn på sjukhus?

En förlossning vid Skellefteå lasarett beräknas hamna på cirka 28 000 kronor. Det handlar då om en normalförlossning med smärtlindring där mamman och barnet eller barnen får åka hem efter ett dygn. För detta betalar man hundra kronor. – Jag tycker att man ska tänka på att all vård av gravida också är gratis.

Hur länge får en förlossning pågå innan kejsarsnitt?

Denna fas – “latensfasen”, kan ta endast några timmar för erfarna mödrar, men kan i vissa fall pågå i upp till 2-3 dagar för kvinnor som föder för första gången.

Relaterade inlägg: