Vad kan man jobba som på ett sjukhus?

Innehållsförteckning

Vad kan man jobba som på ett sjukhus?

Vad kan man jobba som på ett sjukhus?

Inom hälso- och sjukvård handlar arbetsuppgifterna om undersökning, behandling, omvårdnad och förebyggande hälsovård. Det finns många yrken att välja på, från läkare inom olika områden till sjukgymnast och djursjukskötare. Du kan arbeta på sjukhus eller vårdcentral, inom äldreomsorg och företagshälsovård.

Vad finns det för yrken inom vården?

Yrken inom hälso- och sjukvård

  • Ambulanssjuksköterska. Är du empatisk, samarbetsvillig och kan tänka dig ett fysiskt krävande jobb? ...
  • Arbetsterapeut. Är du empatisk, inspirerande och bra på att tänka i nya banor? ...
  • Audionom. ...
  • Barnmorska. ...
  • Barnsköterska. ...
  • Biomedicinsk analytiker. ...
  • Dietist. ...
  • Fysioterapeut.

Vad gör en undersköterska på ett sjukhus?

Här handlar arbetsuppgifterna mycket om att ta hand om och kontrollera patienterna, till exempel genom att ta prover, mäta kroppstemperatur, puls och syresättning, lägga om sår, sätta sonder och katetrar samt se till att patienterna inte har ont. Du hjälper även patienterna med saker som att tvätta sig och klä på sig.

Vad kan man jobba med som Folkhälsopedagog?

Arbetet innebär till exempel att ta ansvara för att ta reda på behovet av friskvård och att utforma policys och planer för hur man ska driva friskvårdsarbetet på arbetsplatsen. Hälsopedagoger arbetar också med att föredra friskvårdsfrågor för företagets ledning och samarbetar med personal på personalavdelningen.

Vad kan jag utveckla som undersköterska?

Som undersköterska kan du välja att specialisera dig exempelvis inom barn och ungdomars hälsa, psykisk ohälsa eller akutsjukvård. För undersköterskor som vill ta ett större ansvar på arbetsplatsen kan en ledarskapsutbildning ge de rätta verktygen och kunskaperna för att coacha de egna medarbetarna.

Vad finns det för jobb inom polisen?

Utöver att jobba i yttre tjänst eller som utredare kan man arbeta som spanare, brottsoffersamordnare, områdespolis, sjöpolis, polis i utlandstjänst, kriminaltekniker, hundförare, polisryttare, bombtekniker, internetinhämtare, underrättelseanalytiker, it-forensiker med mera.

Vad gör man när man är undersköterska?

Arbetsuppgifterna för undersköterskor som arbetar inom hälso- och sjukvård varierar beroende på arbetsplats och erfarenhet. Vanliga arbetsuppgifter är omvårdnad, att ta prover, mäta blodtryck, lägga om sår, assistera vid operation, hantera apparatur, förråd och städning.

Vad gör en undersköterska på jobbet?

Vad gör en undersköterska? Varje dag får undersköterskor livet att fungera för människor som behöver hjälp; människor som av olika anledningar behöver vård, uppmuntran och stöd. Undersköterskor får anhöriga att förstå, vårdtagare att känna sig trygga och vardagen att gå ihop.

Relaterade inlägg: