Vilket material till staket?

Innehållsförteckning

Vilket material till staket?

Vilket material till staket?

Det mest populära trämaterialet är tryckimpregnerat furu eller vanlig gran. För dig som vill måla staketet innan montering är gran rätt alternativ. Vill du i stället behålla träfärgen ska du välja tryckimpregnerat trä som både ger en längre hållbarhet och kan monteras direkt.

Är det svårt att bygga staket?

Det är inte svårt att bygga ett staket själv, men det är ett tidskrävande projekt. Det är många brädor att såga till och montera, särskilt om toppen av brädorna ska förses med utsågningar. Därför är den enklaste lösningen att köpa ett staket i färdiga moduler, som bara ska fästas i stolpar.

Vad använder man för virke till staket?

Till staket kan du välja virke av gran med finsågad yta eller impregnerat i träskyddsklass NTR/AB. Stolpar som står i marken ska vara av impregnerat virke i träskyddsklass NTR/A. 4.

Vad kostar att bygga plank?

Som tidigare nämnts beror priset på material och storlek, men ett ungefärligt pris för plank brukar kosta från 14,93 kr/lpm – 21,22 kr/lpm. Om man exempelvis ska bygga ett 15 meter långt plank som är 180-200 cm högt kan priset ligga på ungefär 40 000 kronor och i de flesta priser brukar även material och arbete ingå.

Vilket trä gör man staket av?

Till staket kan du välja virke av gran med finsågad yta eller impregnerat i träskyddsklass NTR/AB. Stolpar som står i marken ska vara av impregnerat virke i träskyddsklass NTR/A.

Relaterade inlägg: