Vad kan man äta med majskolvar?

Innehållsförteckning

Vad kan man äta med majskolvar?

Vad kan man äta med majskolvar?

Cajunsallad med grillad majskolv, paprika och färskpotatis Matig och kryddig sallad som passar bra med grillat kött eller kyckling.

Kan man äta råa majskolvar?

Rå majs är utsökt direkt från kolven! Den krisen från majsen som ditt recept nämner kommer med en sötma som är överlägsen den för kokt majs. ... Färsk majs är utsökt (och säker som alla råvaror) så länge det inte är majs nr 2.

Vad kan man göra av majs?

Majoriteten av grödan används som djurfoder, resten bearbetas till en mängd livsmedel och industriprodukter, däribland stärkelse, sötningsmedel, majssirap, majsolja, och etanol för användning som bränsle.

Hur ska man grilla majskolvar?

Gör så här

  1. Vik bort blasten från majskolvarna och dra bladen bakåt. Låt dem sitta kvar – de blir bra handtag när du ska vända majsen på grillen. ...
  2. Grilla majsen på gallret på rätt het grill under lock. Majsen kommer att djupna i färgen. ...
  3. Servera majskolvarna hela eller skär dem i stora bitar.

Vad kostar majs på ICA?

7,90 kr. Produktinformation: ICA Basic Majskorn passar bra i pastasalladen, till vegetariska rätter som majssoppa och majsbiffar och till tacos eller som tillbehör till fågel och fisk.

Hur länge står sig färsk majs?

Förvaring: Färsk majs förvaras bäst kallt i kylskåp 0- till +4°C. Hållbar 1 vecka eller mer om täckbladen är kvar.

Hur transporteras majs?

Majsen skördas maskinellt och transporteras direkt till fabriken. Där tar man av kornen från majskolven, kokar och fryser snabbt ner majsen för att bibehålla den högsta kvalitén. Majskolven som är kvar används till djurfoder, bränsle eller till biogas. Inget går till spillo.

Hur delar man en majskolv?

Skär ev. majskolvarna i tre delar på tvären (om du kokat den hela) så är det lättare att skära loss majskornen från kolvarna genom att ställa upp kolvarna på höjden och skära loss majskornen rakt uppifrån. Nu är den kokta färska majsen klar att njutas som den är i sallad eller i annan matlagning.

Relaterade inlägg: