Kan man bygga in ett vanligt badkar?

Innehållsförteckning

Kan man bygga in ett vanligt badkar?

Kan man bygga in ett vanligt badkar?

Det mest traditionella materialet är olika typer av kakel men badkaret kan byggas in i princip med vad som helst. I bilden ovan ser man badkaret Cono Duo som är inkaklat med stora gråa kakelplattor. Nedan en guide om hur badkar kan byggas in.

Vad kostar det att lägga kakel och klinker?

Materialkostnad tillkommer och sammanlagt kan du då räkna med cirka 30 000 kronor i materialkostnad om du valt kakel och klinkers som kostar 300 kronor per kvadratmeter, hälften av denna kostnad består av andra material så som flytspackel, tätskikt, fix och fog.

Hur fästa badkar?

Det är inte svårt att installera badkar hemma. Har du förberett rördragning och plats för blandare är det i princip bara att lyfta badkaret på plats och koppla in det - det klarar de flesta hemmafixare. Ska det till el eller rördragning för VVS bör du anlita en fackman.

Vad ska man tänka på vid köp av badkar?

– Välj ett badkar med ordentlig bredd. Tänk också på att det ska vara rak rygg (dvs. enkel rygglutning på badkaret) där man står och duschar. Det är speciellt viktigt om man har takdusch, annars kan det lätt bli obekvämt att duscha.

Hur stort är ett vanligt badkar?

De flesta av oss anser att 160 centimeter långt och 70 centimeter brett badkar är ett "vanligt" badkar. En typisk djup är 41 centimeter.

Vad kostar det att lägga klinker i badrum?

Så här mycket kostar kakel eller klinker för ett badrum på 10 kvm: ca 50 000 kr (om priset är 300 kr/kvm). Våtrumstapet för ett badrum på 10 kvm kostar ca 30 000 kr.

Relaterade inlägg: