Vad kostar det att byta hjullager Audi A4?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att byta hjullager Audi A4?

Vad kostar det att byta hjullager Audi A4?

Att byta hjullager kostar där över 10 000 kr, mot drygt 3 500 kr på Mekonomen....Lyssna på hjullagrens varningssignal.
BilmodellMärkesverkstad i Stockholm, krMekonomen i Stockholm, kr
Audi A46 6004 073
Audi A66 6004 305
BMW 3204 5383268
BMW 5205 1173 200

Är det lätt att byta hjullager?

Detta görs genom att du lossar undre kulleden (inga specialverktyg) och styrleden (köp en avdragare för ca 100 spänn) samt särar spindeln från fjäderbenet (låt fjäderbenet hänga kvar i hjulhuset). Ta med dig spindeln till en verkstad, så pressar de ut det gamla lagret och trycker dit det nya.

Hur vet man om ett hjullager är dåligt?

– Ett trasigt hjullager låter oavsett om man kör rakt fram eller svänger, ljudet kan dock ändra karaktär när man vrider på ratten. Prova att styra och lyssna, det borde låta mer om ett trasigt lager om man styr åt det ena hållet. Prova också att rycka i hjulet, om det glappar är lagret slut, säger Magnus Possman.

Är det dyrt att byta hjullager?

Många undrar vad det kostar att byta hjullager. Du kan räkna med att det tar mellan två och tre timmar att byta ett hjullager, beroende på om hjullagret är en del av hjulnavet eller om det sitter ihop med bromsskivan. Utöver kostnaden för arbetet kostar nya hjullager ofta mellan 1 0 kronor inklusive moms.

Vilket hjullager är dåligt bak?

Brukar vara fram om det skiljer beroende på vilket håll du svänger. Så troligen höger fram. Lyft upp bilen på domkraft och snurra hjulet, samtidigt känner du i fjädern, du kommer känna att det "maler" lite som i en pepparkvarn om det är dåligt, det ska inte kännas nånting om det är bra!

Relaterade inlägg: