Vad händer om EGR-ventilen går sönder?

Innehållsförteckning

Vad händer om EGR-ventilen går sönder?

Vad händer om EGR-ventilen går sönder?

Det försämrar ventilens förmåga att minska föroreningarna i avgaserna. Men samtidigt påverkar försämringen även motorns förmåga, eftersom den extra förbränningen inte äger rum. Det kan inverka negativt på motorns effekt, och bilen kanske inte kan startas.

Hur tar man bort EGR-ventil?

Ta bort felkoder på EGR-ventil. Att byta en EGR-ventil kan vara en omfattande operation för din verkstad. Ventilen i sig kostar sällan mer än ett par tusen kronor, men ventilen är ofta ansluten till kylarsystemet i motorn och placeras gärna på ett sådant sätt att det kan vara både tidskrävande och krångligt.

Har bensin EGR?

Avgasåterledning, avgasåtercirkulation, EGR (efter engelska Exhaust gas recirculation), återledning av en mindre del av avgaserna till motorns insugssida på diesel- och bensinmotorer.

Hur testar man EGR-ventil?

De vakuumstyrda EGR ventilerna kan kontrolleras med hjälp av en vakuumpump. Är ventilen av typen som öppnar vid ett positivt avgastryck måste motorn vara igång och varvas till 2000-3000 rpm för att testet ska gå att genomföra.

Vad gör EGR slangen?

den är till för att sänka kväveoxid halten i avgaserna så de leds tillbaka avgaser till luftburken så de förbränns igen och sänker förbränningstempen.

Relaterade inlägg: