Vad kostar det att CE märka en produkt?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att CE märka en produkt?

Vad kostar det att CE märka en produkt?

En enkel riskbedömning kanske ligger runt 15-20tkr. Kostnad för resterande arbete i CE-märkningsprocessen är beroende på hur mycket som ska göras av konsulten och vad som görs inhouse.

Vad krävs för att en produkt ska bli CE märkt?

Konsumentverket är marknadskontrollmyndighet för två produktslag som ska vara CE:märkta - leksaker och personlig skyddsutrustning.

Får man sälja produkter som inte är CE märkta?

CE-märket står för hälsa, miljö och säkerhet CE-märket är även ett handelsmärke som gör att en produkt kan säljas fritt över nationsgränserna inom EU och EES. Bara produkter som EU bestämt får CE-märkas. Kraven i EU:s direktiv har överförts till svenska regler och motsvarande regler ska finnas i alla EU-länder.

Vad betyder att en produkt är CE-märkt?

  • Att en produkt är CE-märkt betyder att en tillverkare eller importör intygar att produkten uppfyller EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav. CE-märket är även ett handelsmärke som gör att en produkt kan säljas fritt över nationsgränserna inom EU. Bara produkter som EU bestämt får CE-märkas.

Vad är en CE-märkning på din produkt?

  • CE-märkningen ska bestå av initialerna "CE": båda bokstäverna ska ha samma vertikala mått och får inte vara mindre än 5 mm (om inget annat anges i de relevanta produktkraven). Om du vill ha en mindre eller större CE-märkning på din produkt måste du behålla de båda bokstävernas proportioner.

Vem får CE-märka en produkt?

  • Bara tillverkaren får CE-märka produkter. Det är bara tillverkaren eller tillverkarens representant som får CE-märka en vara. Importörer eller distributörer får alltså aldrig CE-märka en produkt. Läs om du är tillverkare, importör, distributör eller återförsäljare.

Hur ska produkten CE-märkas?

  • Produkter som uppfyller krav i direktiv om CE-märkning ska CE-märkas. Genom att CE-märka produkten försäkrar tillverkaren att produkten uppfyller de väsentliga hälso-, miljö- och säkerhetskraven i relevanta direktiv. Märkningen fungerar sedan som ett pass som ger fri rörlighet på den inre marknaden.

Relaterade inlägg: