Vem utför stubbfräsning?

Innehållsförteckning

Vem utför stubbfräsning?

Vem utför stubbfräsning?

I de flesta fall så rekommenderas det att man hyr en professionell och yrkeskunnig person inom stubbfräsning. Det är klart att det går att hyra en stubbfräs och försöka göra det själv men tänk då på att det blir riktigt dyrt om du misslyckas och ändå blir tvungen att betala för professionell hjälp.

Hur fräser man stubbar?

Ge stubbfräsen full gas, och sänk klingan sakta ner i stubben. Rör klingan som en pendel - lugnt och försiktigt - från sida till sida, medan den äter sig genom träet några millimeter åt gången. Även om maskinen kan fräsa stubbar med ett djup på 15 cm väntar vi med att fräsa djupt - det gör vi sist av allt.

Är stubbar miljöfarligt avfall?

Stubbar är inte farligt avfall, men problemet är att man inte kan hantera det. De är för stor och kompakt för kompostering eller förbränning (oftast) och de får enligt lag inte läggas på deponi eftersom brännbart och orgaiskt material inte får slängas på deponi.

Vad väger stubbar?

Stubbar från träd med 30 cm diameter väger ungefär 100 kg och stubbar från träd med 15 cm diameter väger ungefär 20 kg. Grovt skattat så utgör stubben + de grövre rötterna ca 20 % av trädets totala biomassa (finrötter ej inräknade).

Kan man elda upp stubbar?

– Att elda en stubbe rakt upp och ned är inte att rekommendera. Men med stubbskorstenen blir det som att elda i en kamin. Förbränningen är väldigt säker och värmen stiger rakt upp som i en skorsten, förklarar han. När du använder skorstenen ska du tänka som när du eldar på vilket annat sätt som helst.

Hur tar man bort buskar?

För borttagningen av busken behöver du ha bra trädgårdsverktyg.

  1. Röjsåg eller motorsåg, för att röja bort växtligheten ovan mark.
  2. Yxa, gärna en du inte är speciellt rädd om eller som du kan slipa om. ...
  3. Spett, välj ett spett i härdat stål gärna med plastöverdrag som ger dig ett bra grepp.

Hur lång tid tar det att fräsa bort en stubbe?

Traditionell metod Räknar man med transporten är det fråga om cirka fyra timmars arbetstid. Total kostnad per stubbe cirka 600 kronor, eller 1 500 kronor i timmen. Total tid per stubbe cirka 40 minuter.

Kan en stubbe växa?

Trädstubbar kan ge en oönskad tillväxteffekt Ibland börjar en trädstubbe skjuta skott och ny, oönskad vegetation börjar växa i det gamla trädet. Nya träd börjar alltså växa i området av det gamla vilket betyder att du inom ett par år får flera nya stubbar att ta bort.

Relaterade inlägg: