Måste man försäkra kaniner?

Innehållsförteckning

Måste man försäkra kaniner?

Måste man försäkra kaniner?

Det är exempelvis inte ovanligt att kaniner behöver besöka veterinären på grund av tandfrakturer, att den inte äter eller drabbas av ohyra. Det kan snabbt bli dyrt hos veterinären, men har du en bra kaninförsäkring kan du ge din kanin den bästa vården.

Hur mycket kostar det att försäkra en hamster?

Självrisk för smådjursförsäkring utgår från rörlig och fast del. Rörlig för smådjursförsäkring är 25 % av kostnaderna för veterinärbesöket. Den fasta delen brukar ligga på 700 kr.

Vad kostar det att försäkra ett marsvin?

Årspremien är 360 kr per marsvin. För ett av mina marsvin har jag en mängdrabatt på 10%, vilket ger en årspremie på 324 kr för just det marsvinet. Agria har en fast självrisk på 700 kr per 125 dagars behandlingsperiod, och en rörlig självrisk på 25%. Årspremien är 460 kr per marsvin.

När ska man kastrera en kanin?

De flesta kastrerade kaninhanar anses få ett lugnare och jämnare temperament och bli trevligare sällskapsdjur. Man kan ofta utföra kastrationen redan från ca 4 månaders ålder. Vi brukar dock rekommendera att vänta till ca 6 månader för att kaninen ska orka med narkos och konvalescens på bästa sätt.

När ska man vaccinera kaniner?

Kaninen ska vara frisk vid vaccinationstillfället. En kaninunge efter vaccinerad hona vaccineras vid 7 veckors ålder, därefter årligen. Om mamman inte är vaccinerad bör ungen få en första vaccination vid 5-7 veckors ålder. Därefter årlig vaccinering, från att kaninen fyller ett år.

Måste man ha försäkring på hamster?

Varför ska jag ha en hamsterförsäkring? Hamstrar kan också råka illa ut, bli sjuka eller skada sig. Ögonsjukdomar, tumörer och bakterieinfektioner kan exempelvis göra att man behöver besöka veterinär. Det kan snabbt bli dyrt hos veterinären, men genom att ha en bra försäkring kan du ge din hamster den bästa vården.

Hur mycket kostar det att gå till veterinären med en hamster?

Priser på avlivning och kremering
Avlivning av hund, katt, kanin, gnagare, fågel
Katt600 kr
Kanin300 kr
Råttor/Marsvin200 kr
Hamster/Fåglar150 kr

Vad kostar det med veterinär till marsvin?

Priser på avlivning och kremering
Avlivning av hund, katt, kanin, gnagare, fågel
Katt600 kr
Kanin300 kr
Råttor/Marsvin200 kr
Hamster/Fåglar150 kr

Relaterade inlägg: