Vad står rosa bandet för?

Innehållsförteckning

Vad står rosa bandet för?

Vad står rosa bandet för?

Det rosa bandet är i dag en internationell symbol för kampen mot bröstcancer, som varje år under oktober – den internationella bröstcancermånaden – förenar och engagerar människor över hela världen.

Vad betyder svarta bandet?

Svart stödband och symboliken I västliga kulturer är den svarta färgen symbol på sorg och död. ... Färgen är även den absoluta frånvaron av ljus, varför den förknippas med natten. Det svarta bandet kan därför också symbolisera olika åkommor med sömnbesvär.

Vad betyder ett gult band?

Det Gula bandet (engelska: Yellow Ribbon) är ett av de tidigaste etablerade färgbanden som ännu används i syfte att väcka uppmärksamhet eller visa stöd för särskilt ärende. I Sverige har bandet kommit att användas av Sveriges Veteranförbund till stöd för de som tjänstgör i utlandsstyrkan.

Vem bär du rosa bandet för?

Det rosa bandet är den internationella symbolen för kampen mot bröstcancer. Bröstcancerförbundet säljer sedan 1994 originalbandet, under kampanjmånaden Rosa Oktober. Det finns två olika rosa band, om du vill att ditt bidrag enbart ska gå till att bekämpa bröstcancer ska du köpa Bröstcancerförbundets enfärgade band.

Hur mycket kostar rosa bandet?

Köp årets rosa band! Cancerfondens rosa band kostar 50 kronor, varav 5.93 kronor är tillverkningskostnad och resten går till Cancerfonden. Armbandet kostar 100 kronor, varav 5,50 kronor är tillverkningskostnad och resten går till Cancerfonden.

Vad betyder grönt band?

Gröna bandet handlar ofta om mental hälsa, vår miljö eller olika former för cancer.

Relaterade inlägg: