Vad betyder förkortningen RM i stickning?

Innehållsförteckning

Vad betyder förkortningen RM i stickning?

Vad betyder förkortningen RM i stickning?

I stickbeskrivningar lägger man in asterisker (*) för att tala om vad det är som ska upprepas. Ex: ”*1rm, 1 am* Upprepa från *-* 8 ggr.” Det innebär att man stickar 1 rät maska, 1 avig maska, dvs det som står mellan asteriskerna, och gör det 8 gånger till.

Vad menas med ett varv i stickning?

Vid rätstickning fram och tillbaka på raka stickor stickas maskorna räta på varje varv. När man stickar runt på rundsticka eller strumpstickor så får man sticka 1 räta varv och så 1 avigt varv, och så upprepa dessa två varv växelvis uppöver.

Hur stickar man SSK?

1. Lyft löst av 2 maskor rät - en åt gången. 2. För vänster sticka in genom maskorna från vänster och sticka de två maskorna tillsammans kring de bakre maskbågarna (som när du stickar vriden rät).

Vad betyder lyft lyft rm?

(Som i motsatsen till avigt, inte motsatsen till fel.) Nu har du "lyft/lyft" så att du har två vridna (och ostickade) maskor på högerstickan. Poängen med hela det här maskflyttandet och -vridandet är du till sist ska göra en minskning, så nu är det dags att sticka ihop de där lyfta maskorna till en enda rät maska.

Vad menas med en Kantmaska?

När du stickar ett stycke har du en maska i var sida av ditt arbete som är en kantmaska. Kantm ingår vanligtvis inte i mönstret, och det finns olika sätt att sticka kantm.

Vad behöver man för att sticka en tröja?

Börja med att sticka en provlapp i det garn du valt. Det räcker med en lapp som är ca 15 cm bred. Om du tänkt sticka din tröja i slätstickning, stickar du provlappen i det. Om du tänkt sticka tröjan i moss-stickning, så stickar du den i det o.s.v.

Kan stickas en rät en avig?

Om du stickar 2 r, 2 a på rätsidan och alla varv på avigan avigt så får du en bruten resårstickning. Den stickas som resårstickning från rätan men de aviga varven alltid avigt. Detta sticksätt blir inte lika elastiskt som dubbel resårstickning och ser väldigt annorlunda ut på rätsidan.

Hur räknar man varv i stickning?

Multiplicera antalet maskor i varje repetition tills du har ett antal så nära antalet maskor du har lagt upp. Kom ihåg att minskningar görs av 2 maskor, så räkna dem som 2, inte 1. Ökningar räknas som 1 maska, även om det blir 2 på följande varv, därför att du behöver bara 1 maska för att göra en ökning.

Hur stickar man ihop två stycken?

Perfekt sätt att fästa ihop 2 kanter med varann, t. ex istället för att sy axelsömmar. Håll stickorna med rätsidan mot varann. Använd en tredje sticka och sticka ihop 1 m från var sticka med varann, sticka ihop två m till, och lyft så 1:a m över nästa.

Hur gör man Raglan?

I denna DROPS video visar vi hur man kan minska till raglan från rätsidan, fram och tillbaka. Minska såhär i början av varvet: Sticka 1 kantmaska i rätstickning, lyft 1 maska som om den skulle stickas rät, sticka 1 rät, dra den lyfta maskan över maskan som stickades (= 1 maska minskad).

Relaterade inlägg: