Vad kostar det att måla invändigt?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att måla invändigt?

Vad kostar det att måla invändigt?

Om det är bra färg och ingen grundmålning behövs tar det ytterligare 15-30 timmar för att måla två omgångar. Räkna med att priset per timme ligger mellan 3 kronor inklusive moms. Kom ihåg att du förmodligen kan göra ett rot-avdrag på arbetskostnaden.

Vad kostar det att måla fasad?

Professionella målare hinner ungefär måla 2 – 4 kvadratmeter i timmen. Sedan tillkommer även själva materialkostnaden, för att inte tala om den tid som förarbetet tar. Du kan alltid göra vissa delar själv, som att förbereda inför målaren. Ett prisexempel på en fasad som är 98 kvadratmeter är cirka 53 000 kronor.

Vad kostar det att måla tak?

Att måla eller tapetsera en hall (ej trapphus) på cirka 10 kvadratmeter kostar ungefär 4300-4800 kr * inklusive målning av tak. * Priserna avser arbetskostnad och material efter ROT-avdrag. Priserna är endast en uppskattning och ska inte misstas för en offert.

Hur mycket kostar det att måla om huset?

  • Det ger en total kostnad för att måla om huset på 18 000 kronor. Detta är alltså arbetskostnad. Kostnad för material och resor för målaren tillkommer, om du inte tillhandahåller detta själv. Att anlita en målare för jobbet sparar dig tid till att göra annat. Dessutom blir det gjort av ett proffs!

Vad kostar en målare efter ROT-avdrag?

  • Normalt kostar det mellan 350-500 kr/timmen att anlita en målare (30% av priset efter ROT-avdraget). På en timme hinner en målare med ca 2-4 kvadratmeter vanlig fasad, vilket ger ett ungefärligt pris på 75-250 kr/kvadratmeter fasad efter ROT-avdrag.

Hur mycket kostar det att låta målare göra det?

  • Att låta målare göra det. Det pris som man kan förvänta sig från målerifirmor är omkring 300-500 kronor per timme. På en timme kommer en professionell hantverkare att hinna med omkring 3 kvadratmeter och det gör att priset ungefär hamnar på 200 kronor per kvadratmeter, efter det att ROT-avdraget trätt i kraft.

Relaterade inlägg: