Vad klassas som uteservering?

Innehållsförteckning

Vad klassas som uteservering?

Vad klassas som uteservering?

En uteservering är en tillfällig utvidgning av serveringsytor för till exempel en restaurang, ett café eller en kiosk. Uteserveringen kan ligga i närheten av din lokal eller som en fristående satellitrestaurang eller foodtruck.

När öppnar uteserveringar 2021?

Under 2021 är det möjligt för uteserveringar att vara öppna redan från den 15 mars (tidigare 1 april) under förutsättning att erforderliga tillstånd finns. Under den förlängda perioden 15 mars till 31 mars kommer ingen avgift tas ut.

När öppnar uteserveringarna i Stockholm 2021?

I Stockholms innerstad ligger uteserveringarna tätt. Om du vill komma bort från citypulsen är takterrasserna och innergårdarna räddningen. I juni 2021 öppnar nya Hötorget Kvarterskrog och Italienskan, en storsatsning från Bockholmengruppen. Till Italienskan hör också La Terrazza, en 400 kvadratmeter stor takterrass.

Vad är en allmän plats?

Du behöver ofta tillstånd för att använda en offentlig plats, som en gata, trottoar eller park. Offentlig plats innebär att den ligger inom detaljplanerat område. Platsen ägs ofta av kommunen, men även privat mark kan räknas som offentlig plats. Även gallerior kan vara offentlig plats.

Relaterade inlägg: