Vad kostar det att utbilda sig till läkare?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att utbilda sig till läkare?

Vad kostar det att utbilda sig till läkare?

En läkares högskoleutbildning kostar exempelvis cirka 1,25 miljoner kronor inklusive studiebidrag. Om den totala offentliga utbildningsinvesteringen i denna läkare räknas in stiger summan till cirka 3,25 miljoner kronor.

Vad kostar det att plugga till läkare i Riga?

En årsavgift för en läkarstudent vid Rīga Stradiņš University är 12 000 euro per termin. Terminskostnaden för att studera till läkare vid Latvijas Universitāte startar på 9000 euro första året, 9500 euro andra och tredje året, 10 000 euro, 10 500euro femte året samt 11 000 euro sista året.

Vad kostar det att plugga vidare?

Dyraste utbildningen är Konstutbildningen som kommer kosta 335 000 kronor per år följt av Design som kommer ligga på 270 000 kronor per år. På tredje plats kommer Läkarutbildningen som går loss på 230 000 kronor per år. Om man vill plugga hela läkarutbildningen som är 11 terminer får man slanta upp kronor.

Är det gratis att bli läkare?

All utbildning på högskolor och universitet i Sverige är gratis för svenska studenter. Förutom en helt gratis utbildning är du dessutom berättigad pengar från staten (= CSN, studiemedel) och har möjlighet att ta ett lån från dem.

Hur är det att plugga till läkare i Göteborg?

Lärarna har varit engagerade och stöttande, det har dessutom funnits många spännande föreläsningar med utländska forskare och läkare. Sedan är Göteborg en helt fantastisk stad att plugga i, det finns så mycket att göra och sammanhållningen på läkarprogrammet är bra.

Hur är det att plugga till läkare i Riga?

På universitetet i Riga kan du studera till läkare. Utbildningen är 6-årig och följer EUs riktlinjer, vilket innebär att du efter avslutad utbildning kan arbeta som läkare i hela Europa, inklusive Sverige. ... Universitetet har mycket gott rykte och kostnaderna är på en rimlig nivå.

Relaterade inlägg: