När byter man till sommardäck 2021?

Innehållsförteckning

När byter man till sommardäck 2021?

När byter man till sommardäck 2021?

När ska jag byta till sommardäck 2021? Vinterdäck (dubbade eller dubbfria) ska användas mellan den 1 december och 31 mars vid vinterväglag. Sommardäck ska således användas på bilen mellan den 1 april och den 30 november. Dubbdäck får användas från 1 oktober till 15 april.

Får man köra med dubbdäck i Stockholm?

På Hornsgatan, Fleminggatan och del av Kungsgatan är det förbjudet att köra med dubbdäck. Syftet är att lägre halter av partiklar i luften på och omkring dessa centrala gator. Du får korsa Hornsgatan, Fleminggatan och Kungsgatan med dubbdäck. Cyklister och moped klass 2 med dubbade däck får köra här.

När ska du köra vinterdäck på vintern?

  • Dubbdäck får användas mellan 1 oktober till 15 april men även annan tid, om det råder vinterväglag eller befaras bli. Här är 3 goda skäl till varför man ska köra med vinterdäck på vintern: Bättre väggrepp på hala och kalla vägar med vinterdäck Mindre risk för att råka ut för sladdar i kurvor

När ska du ha vinterdäck på din bil?

  • Sammanfattat om vinterdäck. Du måste ha vinterdäck mellan 1 december och 31 mars om det är vinterväglag. Du får inte ha dubbdäck mellan 16 april och 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag. Montera bästa däcken bak på din bil.

När får du använda vinterdäck?

  • När du får använda vinterdäck 1 Du måste använda vinterdäck vid vinterväglag under tidsperioden 1 december - 31 mars. 2 Du får använda dubbdäck under tidsperioden 1 oktober - 30 april. 3 Det är förbjudet att använda dubbdäck under tidsperioden 30 april - 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.

När är det lag på vinterdäck om det är vinterväglag?

  • Mellan 1 december och 31 mars är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterväglag.

Relaterade inlägg: