Hur mycket kostar det att registrera en motorcykel?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar det att registrera en motorcykel?

Hur mycket kostar det att registrera en motorcykel?

Det gör du via Transportstyrelsen och kostar 600 kronor. Ta gärna kontakt med dem innan och berätta om din motorcykel, vilka handlingar du har, och om du behöver komplettera dem. Saknas både handlingar och registreringsnummer helt och hållet får du vara beredd på lite detektivarbete.

Vad krävs för att registrera en motorcykel?

Det här görs vid en registreringsbesiktning

  • gör en teknisk identifiering av fordonet.
  • kontrollerar det ur miljö- och trafiksäkerhetssynpunkt.
  • fastställer de fordonsuppgifter som ska registreras i vägtrafikregistret.

Vad kostar det att registrera en bil?

Nu ringer du ett bilprovningsföretag och bokar tid för en registreringsbesiktning. Pris kronor. Boka samtidigt en kontrollbesiktning, pris 300-500 kr. Efter besiktningen kommer nya svenska registreringsskyltar med posten, normalt efter tre dagar.

Hur funkar ursprungskontroll?

Ursprungskontrollen gör vi bara med stöd av de handlingar som du bifogar till ansökan. Vid registreringsbesiktningen kontrolleras fordonet fysiskt. Det betyder att en godkännande vid ursprungskontrollen inte garanterar att fordonet kommer att godkännas vid registreringsbesiktning eller provning för enskilt godkännande.

Vad krävs för att registrera en cross?

För att kunna registrera, och därmed lagligt framföra fordonet, krävs att det uppfyller kraven för aktuellt fordonsslag, vilket i normalfallet bevisas genom att fordonstillverkaren utfärdat ett intyg (Certificate of Conformity) för fordonet.

Vad krävs för att få köra fyrhjuling?

Du ska ha förarbevis för terränghjuling. För att ta ett förarbevis krävs att du har gått en utbildning hos en behörig utbildare samt genomfört ett godkänt kunskapsprov hos en behörig provförrättare. Om du har ett körkort eller traktorkort som är utfärdat före år 2000 får du också köra terränghjuling.

Vad krävs för att registrera ett släp?

Du behöver ett chassinummer (identifieringsnummer) till din egenbyggda släpvagn. Du ansöker hos oss om tilldelning av identifieringsnummer, på blanketten Ansökan om identifieringsnummer.

Relaterade inlägg: