Vad kostar det att röja mark?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att röja mark?

Vad kostar det att röja mark?

Även inom den här projektkategorin förekommer det dock stora prisvariationer, med priser som vanligen ligger mellan 1.500 kr och 8.000 kr per kvadratmeter, mycket beroende på tomtens tillgänglighet, markförhållanden och grävdjup. I priset ingår allt arbete, maskiner och material som behövs till markberedningen.

Hur röjer man sly?

Har man en plan yta, med ett större parti sly att röja bort, är det smartast att börja längst bort på tomten och jobba sig fram emot huset. Då slipper man att promenera över stubbarna så mycket. Ska du däremot röja i en sluttning är den bästa metoden att arbeta sig nerifrån och upp, i horisontella rader.

Hur blir man av med sly?

Ta bort sly Man skär av så långt ner på plantan och så nära rötterna som det bara går. Det lönar sig att gräva bort jord nära stammen för att komma åt med såg, sekatör eller busksax och därmed få bästa resultat.

Vilken tid på året ska man röja sly?

Består ditt bestånd mest av lövträd är bästa tidpunkten i samband med att löven slår ut. Då ser du vad som ska lämnas och risken för nya stubbskott i lövstubbarna minskar. För att minska risken för angrepp av märgborre är det bäst att undvika att röja tallungskogar med skorpbark under våren och hösten.

Relaterade inlägg: